Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Hangar

IPA Florya kampüsünün kamusal kullanıma açılmasında yeniden işlevlendirilen Hangarlar SO? Mimarlık tarafından projelendirildi.

Proje Metninden

IPA Florya kampüsünün kamusal kullanıma açılması için, mevcut yapıların dönüşümü yüzme havuzu ile birlikte yeniden işlevlendirmeyi önerdiğimiz diğer iki bina Hangarlar. Uzun zamandır kullanılmayan hangarların konumu ve çevrelerindeki peyzaj, hemen önündeki anıt çınar ağacı ile, hangarların çok amaçlı tek hacimlere dönüşmesi için çok uygundu. Mevcut yapının strüktürünü koruyup cephelerini yeniden tasarlayarak bu iki yapıyı beraber ya da ayrı ayrı kullanılabilen mekanlara dönüştürdük. Yapılardan biri sergi içinde tasarladığımız sergi birimleri ve amfiler hareket ettirilebiliyor ve farklı etkinlikler için yeniden kurgulanabiliyor. İki yapının arasında yer alan tuvalet, teknik hacim ve depoları içeren kutu aynı zamanda hangarları birbirine bağlıyor. Hangarların önünde yer alan yeşil boşluğun açık bir fuayeye dönüşmesi için cephenin tamamı açılabiliyor. Böylece içerideki etkinliklerin dışarı taşması da mümkün olabiliyor. Hangarlar şu anda IPA Florya kampüsünde gerçekleşen kamusal etkinliklere, dönüştürülen yüzme havuzu ile birlikte ev sahipliği yapıyor. 

Künye
Proje Yeri: Florya, İstanbul
Mimari Proje Ekibi: Merve Akdoğan, Osman Faruk Akkum, Ahmet Yaymanoğlu, Selen Erdoğan, Onur Demir, Gülçiçek Karaman, Dila Duygu, Serra Utkum İkiz
İşveren: İstanbul Planlama Ajansı
Danışman: Arzu Erdem
Peyzaj Mimarlığı: TYLA
Fotoğraf: SO? Mimarlık ve Fikriyat
İnşaat Bitiş Yılı: 2022

Pin It
Mimar

Sevince Bayrak

Oral Göktaş