Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

K Evi

Habif Mimarlık tarafından tasarlanan House K, Boğaz’a bakan bir yamaçta konumlanan çatı dubleksinin yenileme projesi.

Zemin katında yaşam alanları, çatı katında banyo, giyinme odası ve yatak odasından oluşan bir ebeveyn suite bulunur. Zemin kat planı, evin giriş holünden başlayarak ön cephede tümüyle manzaraya doğru yönelen bir akış içindedir. Tümüyle gün ışığı alan, şömine, oturma ve yemek bölümü, birbiri ile doğrudan ilişkilidir. Çatı katında yatak odası, manzaraya hakim cephe boyunca devam eden bir terasla dış mekana açılır. Açık ebeveyn banyo planı, ışığın çatı katının olabilecek en derin yerine kadar girmesine izin verir. Arka cephede konumlandırılan walk-in giyinme odası çatı eğiminin en kullanışlı şekilde değerlendirilmesini sağlayan çözümdür.

K Evi ferah, gün ışığı ve manzaraya yönelen, ev sahiplerinin sahip olduğu sanat eserlerinin sergilendiği ‘galeri benzeri’ sade bir arka plan yaratan, ama aynı zamanda rahat, ve keyifli zaman geçirmeye davet eden sıcak bir atmosfer oluşturmak amacıyla ile tasarlandı. Ahşap, mermer gibi yapı malzemeleri yer yer heykelsi mimari öğeler oluşturacak şekilde kullanıldı ve dairesel duvarlar, yumuşak köşeler, akış içindeki planı destekler nitelikte dekorasyona dahil edildi. Gri üst tonlu ahşap balık sırtı parke, geniş beyaz duvarlar, siyah & beyaz renklerin hakim olduğu bir sanat galerisini andıran mekan, aydınlatma kurulumu, sanat eserleri, heykelsi mobilya ve aydınlatmaları ve mimari bir heykel olarak tasarladığımız merdiveni ile kendi özgünlüğünü sergileyen, modern bir yaşam alanına dönüştü.

Tüm alt yapı sistemlerinin günümüz koşullarına göre yenilendiği, evin tarihsel hikayesinin modern ve değerli bir yeni görünüme kavuşturulması fikri ile yola çıkılan proje, zaman kavramından sıyrılan, eski ile yeni, aydınlık ile karanlık, sade ile cesur arasında güçlü, yüceltici bir bağ kurmayı hedefler.

Künye
Proje Yeri: İstanbul
Mimari Proje Ekibi: Ela Bora
Proje Yöneticisi: Setenay Erkul
Fotoğraf: Sinan Çırak
Proje Bitiş Yılı: 2022
Toplam İnşaat Alanı: 300m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Hakan Habif

Setenay Erkul