Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Sarılar Otel ve İşyeri

Yapı Sakarya’nın 84.000 nüfuslu yoğun göç alan Hendek ilçesinde şehrin önemli akslarından biri olan çevreyolu üzerinde bir kavşak köşesinde yer alıyor.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Gelişmekte olan ilçede çevreyolu caddesi eski ve yeniyi bir arada bulunduran kentsel büyümeye paralel bitişik nizam gelişmeye açılan, konut altı ticaret veya ticaret, gabarisi 4 kat olmak zorunda olan (hmax :17 m) sınırlayıcı imar kuralları çerçevesinde kentsel değişimin yaşandığı önemli bir akstır.

Yapı bu kurallar çerçevesinde caddeler tarafından istikamet, komşu parsellerden min. çekme mesafesini sağlamak şartıyla bulunduğu parselin tamamını doldurur ve cephe/kütle hareketleri, dış cephe malzemeleri ve bu malzemelerin biçimlenişiyle mevcut dokuya göndermeler yapar.  Ana kurgu işverenin otel+işyeri isteği üzerine zemin kat ticaret, 1. kat zemin kat ticaretin uzantısı, 3.ve 4. kat otel ve otele ait bir çatı olarak oluşturulmuştur.

İşlevsel ayrışma, kütle/cephe hareketlerini belirlerken bu hareketler giriş yarıkları ile etkin kılınmıştır. Ticaretin ana caddede ki görünürlüğünün etkin olması isteği otelin girişini yan yola kaydırmıştır. Yapının, ticari ve otel resepsiyon-kahvaltı salonunda tüm kat boyunca devam eden cam cephe kullanılmış, otel oda kısımları ise esnekliği, doğallığı ve homojenliği ile öne çıkan sinterflex ile bir kabuk gibi örülmüştür.   

İnşa süresinde kaba yapımın bitiminden sonra, işverenin program değişikliğinden dolayı yapı tadilata girmiş, zemin kat  ticaretin uzantısı olan 1. kat otel olarak değiştirilmiş ve bu değişim cephe/kütle algısına en yakın şekilde yansıtılmaya  çalışılmıştır.

Harita
Künye
Proje Yeri: Adapazarı (Sakarya), Hendek
Proje Tipi: Otel / Motel, Alışveriş Merkezi
Proje Tipi Grubu: Ticari, Konaklama
İşveren: Hensa Tarım ve Petrol Ürünleri
Danışman: Atilla Eren Yıldırım
Ana Yüklenici: Aşaroğlu İnşaat
Proje Yöneticisi: Hilal Uludağ Yıldırım
Statik Projesi: İnci İnşaat, Cengiz Arslan
Mekanik Projesi: Sangarius Mühendislik, İsmet Aktaş
Elektrik Projesi: Sangarius Mühendislik, Mustafa Çakır
Mimari Mesleki Kontrollük: Hilal Uludağ Yıldırım
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2015
İnşaat Başlangıç Yılı: 2015
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Arsa Alanı: 1,547 m2
Toplam İnşaat Alanı: 7,263 m2

Pin It
Mimar

Hilal Uludağ Yıldırım
Yardımcı Mimar(lar)
Nurşah Uzunca
Muhammet Sencer Uludağ