Unilever Algida Dondurma Fabrikası İç Mekan Projesi
Dünyanın ilk ‘Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED)’ sertifikası almaya aday Unilever’in Konya’daki Algida dondurma fabrikasının iç mimari tasarımını Studio 13 yaptı.Unilever'in sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda hayata geçirilen Algida Konya fabrikasında; yağmur suyu toplaması ve geri kullanımı, üretim ve depolama alanlarında doğal ışıklandırma yöntemi, üretim alanları ve yardımcı tesislerde ısı geri kazanımı, karbon ayak izinin azaltmak için fabrika lokasyonu optimizasyonu, "sıfır atık" yönetimi, atık arıtma tesisinden ısı üretimi, yerinde atık ayrıştırma sistemi, proses ve yardımcı tesislerde yüzde 100 geri kazanılmış enerji kullanımı, yardımcı tesisler ve üretim alanlarında enerji takibi ve analiz sistemi, fabrikada genelinde yüksek verimli motor ve ekipman kullanımı, enerji tasarrufu amaçlı buhar yerine daha verimli sıcak su kullanımı gibi LEED uygulamaları tasarlanarak hayata geçirildi.
Harita
           
   
Künye
   
   Proje Yeri: Konya, Selçuk   
      
   Statik Projesi: Erdemli Mühendislik   
      
   Mekanik Projesi: Dinamik Proje Mühendislik   
      
   Elektrik Projesi: Enmar Mühendislik   
      
   Fotoğraf: Ümit Uygun   
      
   Proje Başlangıç Yılı: 2011   
      
   İnşaat Bitiş Yılı: 2013   
      
   Arsa Alanı: 130.000 m²   
      
   Toplam İnşaat Alanı: 46.000 m²   
   
 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                		


.jpg.jpeg)












.jpg.jpeg)






 
                
Tweet