Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

AYI Pub

BARN-Arch tarafından tasarlanan AYI Pub, Kadıköy’de yer alıyor.

Kadıköy Rıhtım bölgesinde, 90 m2 oturuma sahip yapının zemin katına yerleşen AYI Pub, yaya yoğun kullanımlı Neşet Ömer sokak ve iskele cephesinde yer alan Albay Faik Sözdener caddesi olmak üzere 2 cephe ile dışarıya açılmaktadır.

Kullanıcı profiline uygun, mekan aidiyeti ön planda tutularak; malzeme seçimleri ve yerleşim kurgusu ile atmosferi güçlü modern pub konsepti oluşturuldu.

Ahşap kullanımına daha az yer vererek diğer PUB projelerinden farklı bir noktada konumlanan AYI, yerleşim kararlarında komünite ve paylaşım  kavramı üzerinde durmuştur. Barın konumu mekan merkezinden Neşet Ömer sokak tarafına, cepheye mesafeli şekilde girişe alınarak bar kütlesinin sokaktan okunması sağlanmıştır.

Bar tarafında bulunan bira fıçıları; mekan giriş tasarımını oluştururken, tasarlanan mekanik boru sistemi ile birlikte barı beslemektedir. Mekanik ve elektrik ekipmanlar, barın son kaplama malzeme seçimlerinde önemli rol almıştır. Bar tezgah altı, tel elektrik tavası ile kaplanırken, bar alnında düzensiz perde görünümünde özel büküm alüminyum levhalara yer verilmiştir. Bar arkası; mekanik birleşimli kara sac raf sistemi ve hacim derinliği sağlayacak aynalar ile tamamlanmıştır.

Mekanın geri kalanında bu dil devam ettirilerek mekana özgü özel tasarım aydınlatma ve mobilyalar tasarlanmıştır. Ham malzemelerin yoğunlukta olduğu bu tasarımlarda, kullanım senaryolarına uygun farklı koruma kaplamaları seçilmiştir.

Mekan merkezine, 6 metre uzunluğunda cam tuğla malzemeden oluşan aydınlatmalı bar masası konumlandırıldı. Paylaşımı odağına alan masanın, yüksekliği ile mekanı bütüncül şekilde okutması sağlandı. Elektrik tavaları ve florasanlardan oluşan özel aydınlatma tasarımı ile masa görünür şekilde ön plana çıkarıldı.

Bina güçlendirmesinde kullanılan ek strüktür çelik sistem, bulunduğu yüzeyden farklı renkte vurgulanarak endüstriyel dokunun tamamlayıcısı olarak nitelenmiş, iç mekan peyzaj düzenlemesi mekan programına uygun kalınarak tasarlanmıştır.

AYI Pub’ın bu lokasyonda uyguladığı tasarımın, diğer şubeleri için öncü konsept tasarım olması amaçlanmıştır.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Kadıköy
Proje Tipi: Restoran / Kafe / Bar
Proje Tipi Grubu: Ticari
Mimari Proje Ekibi: BARN-Arch
Fotoğraf: Studio So Alt
İnşaat Bitiş Yılı: 2022
Toplam İnşaat Alanı: 194

Pin It
Mimarlık Ofisi