+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Vigoss Ar-Ge

Zemberek Tasarım, İstanbul'da bir tekstil firmasının genel merkez binasında Ar-Ge stüdyosu tasarladı.

Ekip projesini şöyle anlatıyor:

Mekan, bir tekstil firmasının genel merkez binası bünyesinde Ar-Ge stüdyosu olarak kullanılmak üzere tasarlandı. Konsept, kullanıcılar (Ar-Ge çalışanları) ile ürün, aksesuar ve malzemelerin fiziksel ilişkisi üzerinden kurgulandı.

Kullanıcıları gözlemlediğimizde, oturma, yürüme, masa başında çalışma, ürünleri birbirleriyle karşılaştırarak inceleme gibi eylemlerin, alışılagelmiş kot ve konumlarda gerçekleşmesinin, Ar-Ge fonksiyonuyla çeliştiğinin farkına vardık.

Masa başında oturarak değil hareket halinde çalışabilme esnekliğinin ve hacmin bir bölümüne değil tamamına ait hissedip, erişilebilecek bir düzenin sağlanması gerekiyordu. Büyüklük ve erişim anlamında yetersiz kalan tanımlı ve sınırlı bir masadan ziyade olasılıkları çoğaltan bir platform önerisi konseptin temelini oluşturdu.

Oturma, ayakta ve hareket halinde çalışabilme, yaslanma, toplanma, askılara kolayca erişme, ürünleri ( denim,kumaş,aksesuar..) farklı mesafelerden ve pek çoğunu bir arada inceleme gibi eylemlerin konumlarının adını koymadan özgür bırakmak istedik. Kullanıcıların birbirleriyle ve mekanla olan ilişki biçimlerinin olasılıklarını arttırmayı ve çeşitlendirmeyi amaçladık.

Bu bağlamda, 0 ve 80 cm arasındaki kotlar farklı yoğunluklarda birbirlerinden ayrışarak bahsedilen aktivitelerin sınırlanmadan gerçekleşebileceği platformlara dönüştü. Eğrisel form, akıcı ve esnek hareketliliğin sürekliliğini destekledi. Mekandaki malzeme paletini minimize ederek ürünlere odaklanmayı kolaylaştırırken, farklı aydınlatma seviyeleri ve doğal ışık ihtiyacını da çeşitli varyasyonlarda kullanılabilir halde kurguladık.

Harita
Künye
Proje Yeri: Güneşli, İstanbul
Proje Tipi: Mağaza / Showroom
İşveren: Bulur Tekstil
Fotoğraf: Şafak Emrence
Proje Başlangıç Yılı: 2014
Proje Bitiş Yılı: 2014
İnşaat Başlangıç Yılı: 2014
İnşaat Bitiş Yılı: 2015
Toplam İnşaat Alanı: 250 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Başak Emrence

Şafak Emrence

Ece Ilgın Avcı