Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Gufo Gastro

Muğla’da konumlanan Gufo Gastro Seba Mimarlık tarafından tasarlandı.

Proje Metninden:

Muğla merkezde bir alışveriş merkezinin üst katında tasarladığımız Gufo Gastro ilk çıkış noktasını tutarlı izlediğimiz ve sonuca ulaştığımız bir iç mekan tasarım projesi oldu. Seba Mimarlık olarak tasarım süreçlerini yönettiğimiz diğer projelerden farklı olarak daha farklı bir renk paleti tercih ettik. Koyu olarak tanımlayabileceğimiz tonların seçimi mekanın karakterine eklendi.

İşverenin de grafik tasarımcı kimliğinin katkısı ile rengi bulmamız daha da kolay oldu.

Dramatik hatta romantik olarak bile tanımlayabileceğimiz mekan kurgusu Mutfak şefi Murat Bozok''''un da tecrübe aktarımıyla tam ortada ve her yere hizmet verecek ve mekanın kalbi olacak şekilde düşünüldü. Bar alt kaplamasını aslan ayaklarla desteklediğimiz tarzda göbekli ahşap işçiliği ile kapattık.

Bölücü duvarlarla mekanı bar, oturma alanı ve teknik hacim olarak ayırdık. Islak hacimlerin bulunduğu duvar yüzeyinde heykel ve grafik tasarım duvar çalışmaları yer aldı. Hemen arkasından şömine ve şişelerin sergilendiği ana duvarımız şekillendi. Burada da detaylı bir şömine taşı kullanarak üst kısmını da ahşapla tamamladık.

Servis koridoru ile ayırdığımız mutfak hacmi ise profesyonel anlamda çalışılarak teknik firma tarafından yapıldı. Mutfak uzantısı olarak kabul edebileceğimiz pastane bölümü ise bizler için önemliydi. Dolayısıyla tezgah malzemesi olarak hem görsel hem fonksiyonel olan güncel malzemeler tercihimiz oldu. Cam ile sepere ettiğimiz pastane alanında ise özel ürettirdiğimiz beyaz camlardan oluşan kristal avize kullanıldı.

Kendi üretimimiz olan oturma ve masa gruplarını sahne kullanımı için opsiyonel olarak yerleştirdik. Cam önü chesterlar ve tam ortada yer alan özel yapım avize ile tamamlanan uzun ahşap masa mekânın gözde elemanları oldu. Masa altında ise yöresel halılar tercihimiz oldu.

Teras alanında ise iç mekana nazaran daha rahat ve fonksiyonel hareketli mobilyalar yerleştirdik. Burada özelleştiriniz yer ise sun set bar bölümü oldu. Ahşap upuzun bir bar ve yeşile dönen bir bakış sağladık.

Hem gece hem gündüz mekanı olan Gufo gastro yaşayan atmosferiyle bizleri heyecanla içine çeken bir proje oldu.

Künye
Proje Yeri: Muğla
Proje Tipi: Restoran / Kafe / Bar
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Gufo Gastro
Ana Yüklenici: Gufo Gastro
Fotoğraf: Erdinç Özal
Proje Başlangıç Yılı: 2022
Proje Bitiş Yılı: 2022
İnşaat Başlangıç Yılı: 2022
İnşaat Bitiş Yılı: 2022
Arsa Alanı: 320
Toplam İnşaat Alanı: 320

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Burcu Seba