Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Lugna Living

Lugna Living Boran Ekinci Mimarlık tarafından tasarlanan ikinci ev olarak kullanılacak karavan modelinde bir küçük ev.

Tasarımcılar anlatıyor:

Tasarım sürecinde, işverenin istekleri ve küçük ev/karavan tasarımları ile ilgili araştırmaları ile birlikte hem gerekli hem de yeterli, fazlalık barındırmayacak bir şemanın üzerine yoğunlaşıldı.

Şema, yaşam kurgusu ve yapısal kararlar ile birlikte geliştirildi. Evin tüm özellikleri ile sonuç üründe ‘iyi bir makine’ olarak işlerlik kazanması hedeflendi. Bu doğrultuda evin, kullanıldığı alana adapte olabilmesi, iç-dış ortam kullanımları ile kendi mekanını kurabilmesi için planlaması, detayları geliştirildi, malzeme kararları verildi.

Ev, sınırlı ve küçük ölçüde tüm yaşam ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde planlandı. Küçük alanda ihtiyaç duyulabilecek depolama alanları, ev kabinin kendisi ile birlikte ele alınıp planlandı. Yatağın yüksekliği, yeri, yaşama alanı ile ilişkisi ve bunların dış mekan ile ilişkisi bir bütün olarak kurgulandı. Doğramalar, iç ve dış mekan yaşantısı düşünülerek sineklikli ve panjurlu olarak tasarlandı. İç mekan malzeme seçiminde ise küçük alanda gerekli ve yeterli yaşam konforu için basitlik, sadelik ve dayanıklılık esas alındı. Bu doğrultuda duvarlar ve yerler huş kontrplak olarak detaylandırıldı.

Dış cephede ise, evin doğanın çeşitli yerlerinde konumlanabilme potansiyeli ve konseptin doğa ile barışık kimliği nedeniyle ahşap kaplama tercih edildi. Ahşabı kömürleştirerek yakma tekniğinin kaplamanın yangına, çürümeye, böceklere karşı dayanıklılık kazandıracağı bilgisi ile koyu renk ahşap kaplamanın, sedir ağacından, yakma tekniği ile üretilmesi planlandı. Evin dış mekan kullanımına imkan sağlamak ve iç mekanın rahat kullanım potansiyelini de arttırmak için cephede çeşitli öğeler kullanıldı. Cephenin sadelik anlayışı içerisinde aydınlatmalar yerleştirildi. Çeşitli gereçlerin, kıyafetlerin, bisiklet gibi araçların asılabileceği askılıklar ile dışarıdan kullanılan dış mekan mobilyaların vb. ürünlerin kaldırılabileceği depo alanı oluşturuldu.

Lugna Living, ölçeği ve konsepti ile çalışmayı çok sevdiğimiz proje süreçlerinden bir tanesi oldu. Tasarım sürecine, tüm tasarım kararlarını projeyi daha iyi bir noktaya götürmek için heyecanla karşılayan ve destek veren iş verenimizin de katkısının çok olduğunu düşünüyoruz. Lugna Living’in ilk prototipinin imalatı Ocak ayı 2022 tarihinde halen devam ediyor. Kullanıcı deneyim ve yorumlarını duymayı heyecanla bekliyoruz.

Künye
Proje Tipi: Barınma
Proje Tipi Grubu: Konut
Mimari Proje Ekibi: Boran Ekinci
İşveren: Eren Sarıoğlu
Ana Yüklenici: Essa Yapı
Uygulama Projesi: Boran Ekinci Mimarlık
Proje Başlangıç Yılı: 2021
Proje Bitiş Yılı: 2021
İnşaat Başlangıç Yılı: 2022

Pin It
Mimarlık Ofisi
Yardımcı Mimar(lar)
Mustafa Kaan Uca