İlgili Projeler

Via Azul

e² architectural design tarafından tasarlanan Via Azul projesi, Denizli’nin son yıllarda yoğun yapılaşmanın bulunduğu ancak yapı türünün müstakil havuzlu konut projlerinden oluştuğu bir bölgesindedir.

Merkezefendi İlçesi Sırakapılar mahallesinde bulunan Çınar sokakta 2776 m² ‘lik bir parselde yer alıyor.

Bodrum + 7 kattan oluşan yapı, toplamda 12 adet dairenin bulunduğu ve zemin katında ticari birimlerin yerleştirildiği bir konut projesidir.

Denizli şehrinin her geçen gün artmakta olan konut ihtiyacına stardartların dışında bir mimari çözüm arayışıyla yola çıkılmıştır. Koşuyolu olarak adlandırılan bölgede yer alan yapı tipolojosi  havuzlu müstakil konutlardan oluşmaktadır. Via Azul projesi ise bu tipoloji ve yaşam şeklinin apartman yaşamına uyarlanmış bir yorumudur. Projede bulunan her daire müstakil konut büyüklüğünde ve rahatlığında tasarlanmıştır. Binanın her dairesinde kendine ait sonsuzluk havuzu ve güneşlenme terası bulunmaktadır. Sonsuzluk havuzları bulundukları cephe her katta değiştirelerek dairelerin görüş açılarının engellenmemesi hedeflenmiştir. Her havuza bireysel makine dairesi tasarlanarak ileride oluşabilecek mekanik aksaklıklar minimuma indirilmiştir.

Bina, kurgusu ve tasarımıyla hem yeni hem zamansız olmayı, her yönden kütle hareketleri ile kentteki bulunduğu konuma ve önünden geçecek binlerce insana kompleks bir mimari sunmayı hedeflemiştir.

Künye
Proje Tipi: Apartman
Proje Tipi Grubu: Konut
Mimari Proje Ekibi: Berkin Sönmez, Enes Berk Cin, Doğan Kök
İşveren: Saylay İnşaat
Ana Yüklenici: Saylay İnşaat
Uygulama Projesi: e² architectural design
Statik Projesi: Ünal Bayzit
Mekanik Projesi: Hüseyin Erkek
Elektrik Projesi: RBM Mühendislik
Tesisat Projesi: Hüseyin Erkek
Proje Başlangıç Yılı: 2022
Proje Bitiş Yılı: 2022
İnşaat Başlangıç Yılı: 2022
Arsa Alanı: 2776 m²
Toplam İnşaat Alanı: 5811 m²

Pin It
Mimar

Emre Erkek