Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

AE Evi

Hafta sonları şehre yakın doğa ile iç içe bir yaşam arzu eden bir çift için Sapanca Gölü kenarında kendi kendine yetebilen sürdürülebilir modüler bir konut projesi.

Bulunduğu konumun şehir altyapısından uzakta olması nedeniyle enerji ihtiyacı fotovoltaik güneş panelleri ve lityum iyon güneş pilleri ile sağlanmıştır. Aynı şekilde su ihtiyacı, sahada açılacak artezyen kuyuya ek olarak çatı yağmur suyunun filtrelenerek depolanması ve tekrar konut içinde kullanılması ile karşılanmıştır.

Yapı, çiftin ileriki zamanlarda ek bir yatak odasını ekleyerek yakınlarını evlerinde ağırlayabilecekleri ahşap strüktürden modüler bir sistem olarak kurgulanmıştır. İlk etapta zemin katta küçük bir açık mutfak, banyo, yaşama alanı ve üst katta yatak odası olarak net 65 m2 (3 modül) olarak düşünülen ev planı, zemin katta yaşam alanının hemen yanında göl manzarasını gören ikinci bir yatak odası eklenmesi ile 75 m2’ye (4 modül) büyüyebilmektedir.

Aynı şekilde net 75 m2 olan evin, çift için gelecekte küçük gelmesi durumunda, evin giriş tarafına eklenen yeni bir aks ile zemin katta daha geniş bir salona ve yatak odasına, üst katta da daha geniş bir yatak odasına sahip olan net 105 m2’lik (5 modül) bir konuta dönüşmesi mümkün olacaktır.

Künye
Proje Yeri: Sapanca, Sakarya
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Proses Yapi
Ana Yüklenici: Proses Yapi
İç Mekan Projesi: Serdar İpek İç Mimarlık
Proje Başlangıç Yılı: 2020
Proje Bitiş Yılı: 2020
Arsa Alanı: 2.440 m2
Toplam İnşaat Alanı: 122 m²

Pin It
Mimar

Emre Çetinel