Arkas - L.A Şarap Tadım Tesisi
Proje, İZMİR in TORBALI ilçesinde yapılması planlanan şarap üretim ve buna bağlı olarak özellikle İzmir ve çevresine hitap edecek şarap tadım merkezi olarak tasarlanmıştır.Üzüm bağlarının çevrelediği üretim ve tadım merkezinde topografyaya uyum sağlayan ve çevre ile bütünleşen aynı zamanda iç ve dış mekan ilişkilerinin güçlendirildiği bir yapı tasarlamak amaçlanmıştır.
Bu bağlamda ana kütle; arazi eğim verilerine göre, form olarak da topografyanın devamı niteliğindeki, 4 ana parçaya ayrılarak konumlandırılmıştır. Her kütle farklı bir programı barındıracak şekilde, parçalardan bütüne varılmıştır. Bir kütlenin İç mekanından diğer kütlenin terasına çıkılmasına olanak sağlanacak şekilde topografyaya uyumlu bir kotlandırma yapılarak; iç-dış sirkülasyon arasındaki ilişki güçlendirilmiştir.
Yer altındaki üretim-mahzen kısmının arazinin dışına yansıması kurgusu üzerinden şarap fıçıları soyutlanarak, her birimin çelik strüktürel formları içerdiği programın karakterine göre oluşturulmuştur.
Tadım merkezinin devamında konumlandırılan ana kütlenin devamı niteliğindeki yürüyüş yollarındaki kütlelerden girişler sağlanarak, toprak altında konumlandırılan üretim tesisini-mahzenin misafirlerin üst kottan direk gözlemleyebilmesini sağlayacak şekilde bir yapılanma sağlanmıştır.