Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Çağlayan & Alper Evi

1990’larda inşa edilmiş, 11 konuttan oluşan bir site içinde yer alan Çağlayan & Alper Evi Per Se Mimarlık tarafından projelendirildi.

Çağlayan & Alper Evi Yalova Güneyköyde yer almaktadır. Proje, mevcut villayı genç bir çiftin hafta sonu evine dönüştürmeyi amaçlayan kapsamlı bir yenileme projesidir. Yenileme, planın güncel ihtiyaçlar doğrultusunda revize edilmesini, aynı zamanda mevcut malzeme paletinin bütünüyle yeniden ele alınmasını içermektedir:

Zemin katta tuvalet büyütülerek banyoya dönüştürülmüştür. Mevcut çalışma odasının (stüdyo olarak yeniden işlevlendirilmiştir) kapısı, hem evin giriş kapısı, hem de antre ile; mutfak penceresi ise mutfak kapısı ve genişleyen bahçe çıkışı ile hizalanmıştır. Bu hizalamalar mekanı daha akışkan hale getirmiştir. Stüdyo, kış bahçesinin ilavesi sayesinde bahçeyle daha doğrudan bir ilişki kurmuştur.

Birinci katta mevcut iki yatak odası kendi banyolarını içerecek şekilde dönüştürülmüştür. Odaların ve merdiven holünün tavan döşemelerinin kaldırılması ve üst kota eklenen yatay pencereler sayesinde iç mekan ferahlatılmıştır.

Mevcut, yapay mahiyetteki cephe kaplaması soyulmuş, yerine taşyünü yalıtım katmanı da içeren doğal ahşap cephe kaplaması uygulanmıştır. Bahçedeki sert zeminler bazalt kaplanmış, kötü durumda olan ahşap doğramalar, hem zemindeki bazalta, hem de alüminyum saçak kaplamasına paralel şekilde antrasit rengi alüminyum doğramalarla değiştirilmiştir.

İç mekan oldukça sınırlı bir malzeme (ve renk) paletine sahiptir. Zemin kat (stüdyo ve kış bahçesi hariç) büyük ebatlı, bej renkli bir seramikle kaplanmıştır. Sabit mobilya ve iç kapılar kırık beyaz lake boyalı ahşap ile MDF üzeri masif ahşaptan imal edilmiştir. Mevcut şöminenin daha küçük ve açık bir modelle değiştirilmesi, mekan algısını genişletmeye olanak sağlamıştır.

Yenileme, mevcut bir evin, yeni ihtiyaç ve isteklere göre uyarlanarak bir hafta sonu evine dönüşmesine imkan vermiştir.

Künye
Proje Yeri: Yalova, Güneyköy
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Ülkü Çağlayan, Kerem Alper
Ana Yüklenici: Tayfur Somer Dekorasyon
Fotoğraf: Cihan Poçan
Proje Başlangıç Yılı:
Proje Bitiş Yılı: 2021
İnşaat Başlangıç Yılı: 2021
İnşaat Bitiş Yılı: 2021
Arsa Alanı: 1000
Toplam İnşaat Alanı: 150

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Ali Derya Dostoğlu

Uğur Özer