Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

SGA Evi - Işıklı Konak

REDA tarafından tasarlanan villa, Antalya Yeşilbayır'da 2018 yılında inşa edilmiş.

REDA, projeyi anlatıyor:

Antalya, Yeşilbayır'da bulunan, zeytin bahçeleri ile çevrili bu konut bir bodrum katı olmak üzere üç katlı olarak planlanmıştır.

Yerleşim yapılırken bölgenin iklimi, güneş ışığından yararlanılması ve hakim Toros Dağları manzarası dikkate alınarak yapı, doğu-batı aksına oturtulmuştur.

Zemin kat, salon, mutfak ve misafir yatak odalarından oluşmaktadır. Kuzey-güney aksında yer alan ana giriş doğrudan verandaya, ardından arka bahçe ve havuza ulaşmaktadır. Üst kat ise kullanıcılara ait yatak odaları ve odalara ait ıslak mekanlar ile özelleşmiştir.

Ayrıca proje dahilinde, özel misafirler için bir havuz evi ve evin tüm alt yapısının yönetildiği teknik bir hacim yer almaktadır.

Zemin katta iç ve dış mekan arasında maksimum düzeyde geçirgen bir atmosfer oluşturulmuştur. Böylelikle ev sahibinin günlük kullanımı için salon, mutfak, veranda ve bahçe arasında konforlu bir yaşam alanı planlanmıştır. Açık plana sahip mutfak ve salon kurgusu, geniş bir yemek masası ile birleştirilerek mekansal bir bütünlük sağlanmıştır.

REDA'nın en karakteristik tasarım öğelerinden biri olan "Malzemelerin doğal ve yalın halleriyle kullanılması" bu projede de kendini göstermiş, malzeme seçimlerinde malzemelerin iklime uygunluğu, dayanıklılığı ve sürdürülebilir olması tercih sebebi olmuştur.

Doğal malzemelerin yine ön planda olduğu projede, cephe kaplaması olarak taş, çinko ve kompozit doğal ahşap kaplama tercih edilmiştir. Dış mekanda zemin kaplaması olarak sıcak bir etki yaratmak adına cepheyle uyumlu traverten kullanılmıştır. İç mekanda ise ağırlıklı olarak mermer ve ahşap kaplamalar tercih edilmiştir.

Aydınlatma planlaması tasarıma en başından entegre edilerek yapıya ismini veren özellik haline gelmiştir.

Yapı, Mimarlar Odası Antalya Şubesi tarafından 14. Batı Akdeniz Mimarlık Sergisi ve Ödülleri kapsamında ödül almıştır.

Künye
Proje Yeri: Döşemealtı, Antalya
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
Ana Yüklenici: Barın Yapı
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2015
İnşaat Başlangıç Yılı: 2015
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 950 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Çağıl Akçurin