Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

HK Villa İstanbul

TEAM Proje Mimarlık tarafından tasarlanan tek ev İstanbul’da 2019 yılında inşa edildi.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Projemizin en büyük zorluğu ikiz villa olması sebebiyle yapacağımız dönüşümün oluşturacağı kopukluk etkisiydi.

“Çölde vaha” etkisi adını verdiğimiz renk tonlamalarını hayal ederek tasarıma başladık. Renkleriyle çevresini incitmeyen fakat gördüğünüz anda orada olmaması gereken bir yapıyla karşılaşıyorsunuz. Mekândan ve zamandan bağımsız tasarım anlayışı ile sizi karşılayan bir giriş cephesi...

Ön cephenin şeffaf boşluğunun üzerindeki ahşap latalarımızdan görünen iç bahçe, mimari ve iç mimari arasında bir köprü oluştururken, tamamen içe kapalı evimize dair vermek istediğimiz bir ip ucu aynı zamanda. Çünkü ev sakinlerinin en büyük beklentisi, bodrum kotundan en üst kata kadar arka bahçeye odaklı geniş ve açık planlı bir yaşam planlamasıydı.  

HK Villa projemizde, bodrum kotuna indirdiğimiz arka bahçe, havuz, kış bahçesi, barbekü ve yemek alanı, hobi bahçesi, su duvarı ve hamak, güneşlenme terasıyla birçok kullanımı ve konforu barındırmaktadır.

Ayrıca alt yaşam alanının bahçeyle kurduğumuz ilişkisi, pandemi ile değişen yaşam şartlarıyla evlerde en çok ihtiyaç duyulan spor ve çalışma odasının bahçeye teması ve evin diğer odalarının bahçeye olan hakimiyeti ile kendi içinde bahçe odaklı bütün bir yaşam yaratmaya çalıştık. Gün içindeki bu tempolu yaşamı TEAM Proje Mimarlığın yalın ve net tasarım anlayışı ile oluşturduk.

Fakat gün içindeki yalın etkisinin aksine, gizli ışıklar ile tüm detaylarını, modern bir gösterişle ortaya çıkardığımız akşam etkisi sayesinde, hem ev sakinlerinin ev ile ilişkisini hem de evin çevre ile ilişkisini farklı bir boyuta taşıdık.

Bu bütünü oluştururken projenin mimari, iç mimari ve peyzaj tasarımı ile ilgilenmek projeyi istediğimiz noktaya taşımımızda en büyük avantaj olduğunu düşünüyoruz.

Künye
Proje Yeri: İstanbul
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
Ana Yüklenici: Team Proje Mimarlık
Mekanik Projesi: Ritmik Proje
Elektrik Projesi: Keban Elektrik
Fotoğraf: Gürkan Akay
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 750 m²
Toplam İnşaat Alanı: 600 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Aykut Mete

Numan Zülfikar

İbrahim Alican