Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Kale Seramik Merkez Ofisi Yenileme Projesi

Kale Holding Merkezi, 1980’li yılların başlarında, o günün şartlarına göre modern üslupta yapılan Levent’teki binasının güncellenmesi amacıyla istediği, proje ve uygulama çalışmalarını kapsayan bir hizmet sürecidir.

Kale Holding Merkezi, 1980’li yılların başlarında, o günün şartlarına göre modern üslupta yapılan Levent’teki binasının güncellenmesi amacıyla istediği, proje ve uygulama çalışmalarını kapsayan bir hizmet sürecidir.

Mimari planlaması, günün modern tekniklerine göre yapılmış olsa da; tavan yükseklikleri, mekanik ve elektrik alt yapısı ömrünü doldurmuş olan bu binanın sadece iç düzenlemesinin değil, aynı zamanda alt yapısının da tamamen değiştirilmesi gerekmiştir. İki borulu, sulu iklimlendirme yerine, HeatPump Sistemi kullanılarak kat yükseklikleri ve şaft alanları rahatlatılmış, daha kolay kontrol edilen bir sistem kurulmuştur.

Cephede kullanılan doğrama sistemleri, güncel doğrama ve cam sistemleri ile değiştirilerek; ısı ve gürültü yalıtımı konusunda önemli faydalar sağlanmış, böylece binanın ısıtma ve soğutma yükleri minimuma indirilmiştir.

Bina sahiplerinin üzerinde önemle durulmasını istedikleri konu, binanın eski halinin korunması ve aslının yok edilmemesiydi. Bu amaçla, binanın karakterine katkıda bulunan, bu proje için daha once özel yapılmış porselen yer kaplamaları korunmuş, yeni yapılan düzenleme çalışmalarında da bu motiflere göndermeler yapılmıştır. Asansör holünde kullanılan duvar kaplamaları ve renkler, mevcut dokunun devamı olarak düşünülmüş; ofis alanlarında ise daha güncel renklere geçilmiştir.

Geleneksel ofis planlamasından kalan oda ve masa hiyerarşisi mümkün olduğu kadar azaltılmış, günün mobil teknolojisinden faydalanarak; personelin daha eşit ve esnek alanlarda çalışmaları hedeflenmiştir.

Türkiye’nin bir çok konuda ilklere imzasını atan Kale Seramik’in, güncel ürünleriyle mekana yansıması hedeflenmiştir. Bölme duvar sistemlerinde kaplama olarak Sinterflex kullanılmıştır. WC’ lerde, her katta farklı Kale Seramik vitrifiyeler kullanılmıştır.

Binada kullanılan dökme alçı tavanların tümü sökülerek ortaya çıkarılan nervürlü tavan konstrüksiyonu, mekana zenginlik katan bir eleman olarak kullanılmış, yerlerde yine Kale Seramik ürünü olan büyük Sinterflex paneller kullanılarak; tavandaki hareketlilik dingin bir zemin ile dengelenmiştir.

Asansör holü ve etrafında yer alan 3 adet 200 m² lik ofis alanının planları, açık ofis mantığı ile tasarlanmış; yöneticiler için, orta aksta oluşturulan uzun bir keson üzerine, o katın ihtiyaçlarına göre masalar yerleştirilmiştir.

Cephe kenarlarında, dörtlü workstationlar kullanılarak; bu alanlar mümkün olduğu kadar bölünmeden korunmuştur.

Toplantı odası ihtiyacı için, asansör holündeki alanlar kullanılmış; ayrıca 1. katta dışarıdan gelen misafirlerin ağırlanacağı bir toplantı alanı düzenlenmiştir.

Binanın teras katında çalışanların faydalanabileceği kütüphane, özel misafirlerin ağırlandığı bir yemek salonu ve Kale Holding’in sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yıllardır sürdürdüğü mescit hizmeti veren bir alan bulunmaktadır.

Giriş katının altında mevcut olan konferans salonu, zemin içine katlanarak; kısa sürede amfi düzeninden düz bir zemine geçebilen hidrolik koltuklarla tefriş edilmiş, böylelikle bu alanın günün her vakti farklı amaçlarla kullanılması hedeflenmiştir.

Yemek salonu yemekhane mantığından çıkartılarak; hem öğlen yemek yenilen bir alan, hem de diğer zamanlarda rahatlıkla kahve içilen, toplantı yapılan bir alan olarak tasarlanmış ve çalışanların, etrafı bahçe ile çevrili bu güzel mekandan daha fazla faydalanmaları sağlanmıştır.

Yine bu katta yer alan malzeme kütüphanesinin tasarımı, giriş katındaki showroomlara destek vermek ve sektördeki kurumsal iletişimi destekleyen davetler vermek üzere tasarlanmıştır.

30 yıldır çevresindeki değişime direnen bina, yapılan bu güncellemelerle, dış görünüşü farklılaşmasa da; içinde yapılan değişikliklerle bir 30 yıl daha hizmet vermeye hazır hale getirilmiştir.

Harita
Künye
Proje Yeri: İstanbul, Beşiktaş
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Kale Holding
Mekanik Projesi: Beta Teknik
Elektrik Projesi: Enkom Mühendislik
Fotoğraf: Cemal Emden
Proje Başlangıç Yılı: 2011
Proje Bitiş Yılı: 2012
İnşaat Başlangıç Yılı: 2012
İnşaat Bitiş Yılı: 2013
Toplam İnşaat Alanı: 7,500 m²

Pin It
Mimar

Kerem Erginoğlu

Hasan Çalışlar

Emre Erenler

Arın Tanrıkulu