Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Medina Turgul DDB Reklam Ofisi

Medina Turgul DDB Reklam Ofisi, Levent Büyükdere Caddesi bölgesinde bulunan bir plazada, 1.500 metrekarelik bir alanda yer almaktadır.

Tarihi bir binadan plazaya taşınacak şirket yetkililerinden gelen ana talep üzerine, plaza hissinin kırılması yönünde tasarım yapılmıştır. Bu nedenle kişisel ve dönüştürülebilir mekanların olması hedeflenmiştir. Hem ofis hem ev hissini bir arada yaşamak talebi ile ilgili katlarda kitchenette ve lounge alanları önerilmiş, planda ölü noktalara yerleştirilirken aynı sirkülasyon güzergahında olmalarına karar verilmiştir. Projenin ana amaçlarından biri de belirlenmiş kısa bir teslim süresi nedeniyle şirketi bir an önce yeni mekanına taşımaktır. Bu nedenle çok çabalı tasarımlardan ziyade, pür net hızlı çözümlere yönelim gösterilmiştir. Yeni ofisin kimliği için yapılan çalışmalarda önerilen klasik-ciddi/sakin-sade/renkli-canlı olmak üzere 3 seçenekten sakin-sade olan seçilmiştir.

Mevcut ofislerinde 3.000 m2lik bir alanı kullanan firma için, yeni ofis binalarında 1500 m2lik bir alan mevcutta bulunmaktadır. Belirtilen m2 sıkıntısı doğrultusunda öncelikle şirket bu binaya fiziksel olarak taşınabiliyor mu araştırılmış ve fitout projeleri hazırlanmıştır. Alan kaybını geri kazandırabilmek için, düşey yüzeylere çok kullanımlı işlevler yüklenmiştir. Ofis metrekarelerinin küçülmesinden dolayı; 3. Katta kullanım ihtiyacına göre iki ayrı küçük toplantı odasına ya da tek bir büyük toplantı odasına dönüştürülebilen aynı zamanda gerektiğinde kayar panelleri açılarak katın bir parçası da olabilen bir toplantı odası tasarlanmıştır. Ofisin hemen hemen her yerinde çalışanların hayal gücünü ve üreticiliklerini desteklemek amacıyla hem yazılabilir duvarlar hem de yazılabilir cam yüzeyli kayar paneller tasarlanmıştır.
Binada şirkete ait 4 kat olmasına rağmen bir plaza binası olduğu için iç mekandan bağlantıları yoktur ve bu katlar 2 kat halinde birbirlerinden kopuktur. Fiziksel kopukluk, iç mekanda yeni merdivenler tasarlanarak, ortak malzemeler kullanarak ve özel üretim noktasal tasarımlar ile bağlantılar sağlanarak giderilmiştir. 3. ve 4. katları birleştiren bir döner merdiven tasarlanmıştır. İki katı bağlayan döner merdivende tamamen özel detaylar kullanılarak daha önce tasarlanmamış bir uygulamayla sonlandırılmıştır. Merdivenin tasarımında yelpaze formunda brüt beton dökme basamaklar tercih edilmiştir. Bu basamaklar sürekli devam eden hem basamakların altından geçerek onları taşıyan hem de her iki yanda korkuluk görevi üstlenen çelik ince lameller kullanılarak taşınmıştır. Sonuç olarak bir omurgayı andıran ikonik bir merdiven tasarımı ortaya çıkmıştır.

Bunların yanı sıra şirketin 4 ayrı alt firmasının da kat bazında yerleşimi sağlanmıştır. Her bir firmanın kendine özel kimliği konvansiyonel/dijital/teknik olmak üzere kat bazında hissettirilmiştir. Bina tasarımından kaynaklı, ofis kullanımı için verimli olmayan dar açılı alanlar dinlenme-toplantı gibi işlevlere ayrılmış; bu durum dezavantaj yerine avantaja çevrilmiştir.

Künye
Proje Yeri: İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Mekanik Projesi: DSM Mühendislik
Elektrik Projesi: Bileşim Elektrik
Fotoğraf: Cemal Emden
Mimari Mesleki Kontrollük: Medina Turgul DDB
Proje Başlangıç Yılı: , 2017
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 1520 m2
Toplam İnşaat Alanı: 1520 m2

Pin It
Mimar

Hasan Çalışlar

Natali Koçyan

Özge Üstündağ

Aslı Germirli

Nimet Bekar