Kasser Şelalesi Hidroelektrik Santrali ve Enerji Müzesi
Plan A Mimarlık'ın tasarladığı müze yapısal olarak iki bölümden oluşmakta. Birinci bölüm yerüstünde, ikinci bölüm ise yeraltında.Antalya – Muratpaşa İlçesi Lara bölgesinde Düden çayı, Kasser Şelalesi olarak etkileyici bir görsellikle denize dökülmekte. Şelalenin döküldüğü yerde seyir-dinlenme ve gezi amaçlı bir park bulunmakta. Parkın yan tarafında bulunan düzenlenmemiş boş alan, HES ve Müze olarak kullanılmak istenmekte.
Yerüstünde yer alan birinci bölüm müzenin genel hacimlerini oluşturmakta ve mimarisi falezlerin morfolojik yapısı ve müzenin işlevi dikkate alınarak oldukça dinamik bir çizgide düşünüldü. Çelik+cam+ahşap+taş malzemelerle farklı düzlemlerde farklı yüzeyler yaratıldı.
Yeraltında bulunan ikinci bölüm silindir şeklindedir ve santral bu bölümde alt kotta bulunmakta. İzleyici bu bölüme merkezde bulunan şeffaf bir asansörle inmekte.
Müzenin giriş bölümünde; satış için bir banko bulunmakta.
Merkezde yer alan şeffaf asansörün çevresindeki zemin emniyetli bir camla kaplı. Böylelikle, altta bulunan santrali buradan algılamakta mümkün.
Müze işlevleri kanatlarda yer almakta. Kalıcı-geçici sergileme alanları, simülasyon odası, projeksiyon-seminer salonu, interaktif bilgilerin edinildiği kareller vb. bulunmakta. İç mekanda öncelikle enerji müzesinin dinamizmini izleyiciye aktaracak bir düzenleme ve malzeme seçimi yapılacak. Bu düzlemde ayrıca gerekli servis alanları da (wc, küçük bir mutfak) çözüldü.
Santral ve türbinlerin bulunduğu yer yaklaşık 30-35 m derinliğinde silindir bir yapı. Suyun türbinlere akışı ve türbinlerden çıkışı şeffaf boru ve açık havuz yardımıyla görülebilecek. Asansör çelik taşıyıcısına bağlı platformlarda izleyiciler inip çevre duvarlarda ve platformlarda bulunan objeleri ve elektriğin üretimini ve aktarımını izleyebilecek.
Bu bölüme yer alan bir tünelle denize açılmak mümkün olmakta ve izleyicilerin deniz üzerindeki bir platform aracılığıyla deniz yoluyla müzeye ulaşmaları sağlanabilmekte.