Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Liv Marine

Proje alanı İstanbul’un batısında kalan Beylikdüzü ilçesinin sahil kısmında, Beylikdüzü Marina’ya yakın bir konumda bulunmaktadır.

Bölge yakın geçmişte İstanbul’un sayfiye semtlerinden biri olmakla birlikte 2-3 katlı müstakil yapılardan kuruludur. Bir yapı adası olarak ele alınan parsel içerisindeki park alanı terki ile birlikte L formlu bir alana dönüşmüştür.

İlk yerleşim kararları, içerisinde 4 bağımsız bölümü barındıran aynı kütleye sahip blokların L formun ortasında bir boşluk ve meydan bırakacak şekilde kotlara oturmasıyla verilmiştir. Sonrasında farklı konut tipolojilerinin geliştirilmesiyle, kütlelerin araziyi üst kottan sarması ve 3 ana platform üzerinde oluşumu ile tamamlanmıştır. Konutların çevrelediği sadece yaya sirkülasyonuna açılmış meydan, konutlara ve sosyal tesise erişimi sağlamakta ve topografyadaki kot farkına cevap verecek şekilde daralan sokak kısmına bir rampa ile bağlanmaktadır. Meydan aynı zamanda alt katında bulunan sosyal tesis alanına erişimi sağlamak adına şeffaf bir kütleyi içerisinde barındırmaktadır.

Proje toplamda 16 farklı tipte 80 bağımsız bölümden oluşmakta ve tüm birimlerin panoramik Marmara denizi manzarasından faydalanabilmeleri sağlanmıştır.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Beylikdüzü
Proje Tipi: Konut Sitesi / Grubu
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Liv Yapı
Danışman: Burcu Oğuz
Ana Yüklenici: Liv Yapı
İç Mekan Projesi: Uğur Şeker Mimarlık, A2 Tasarım
Aydınlatma Projesi: Merve Dönmez Yaşa
Statik Projesi: Tolga Bozyiğit
Mekanik Projesi: Orhan Gürses
Elektrik Projesi: Yüksel Mengünoğul
Fotoğraf: Alp Eren, Alt-Kat Architectural Photography
Şantiye Yöneticisi: Emrah Mallı
Proje Başlangıç Yılı: 2016
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 10.028 m²
Toplam İnşaat Alanı: 24.706 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Aydın Avunduk

Arman Yaşa

Özgür Dağlar