Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Mobile-X Ofis

İzmir Mistral Tower’da yer alan, bir yazılım ve telefon aplikasyonu firmasının merkez ofisi olan MOBILE X, Eke Mimarlık tarafından tasarlandı.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Proje iki etapta ele alındı. İlk etapta öngörülen çalışan sayısının ve mekânsal ihtiyaçların artması ile dairenin karşı bloğu da projeye dâhil edilerek ikinci etapta 350m2 ye yayılan daha da büyümüş bir firmanın 50 kişilik ofisine dönüştürüldü.

Firmanın genç ve dinamik ekibinin rahat çalışabileceği, fonksiyonel, teknolojik, doğadan dokunuşların hissedildiği, ilham verici, çağın gerekliliklerini ve potansiyellerini kullanan, ekibin sürekli iletişim halinde olabileceği bir mekânsal kurgu tasarımın başlangıç noktası oldu.

Projede yönetici odaları, toplantı odaları, açık ofisler, Skype odası, dinlenme/paylaşma/sunum alanları, mutfak, arşiv, server odası ve ıslak hacimler çözümlendi. Farklı proje gruplarına göre çalışma alanları çeşitlendirildi. Çalışma alanlarına yayılan buluşma/dinlenme noktaları ile çalışanların merkezde olduğu sıcak, rahat, iletişimi yüksek bir çalışma ortamı yaratmak amaçlandı. Tüm bu planlamada kent manzarası ile çevrili cepheden ve günışığından faydalanılmasını sağlayan şeffaf bölücü paneller kullanıldı.

Kafe, kitchenette gibi çalışanların sosyalleştiği alanlar, zeytin ağacının odak noktası olduğu dinlenme alanı, ofis mottolarının belirtildiği yazı panoları, sanatçıların grafik çalışmalarını yaptığı duvarlar, cam yazı panoları gibi fonksiyonel tasarımlarla her metrekarenin kullanım verimliliği arttırılarak teknoloji ve doğa teması bütünleştirildi. Teknoloji ofisi kimliğinin doğadan esintilerle buluştuğu bu tasarım anlayışının, mekânsal planlamanın yanında malzeme seçimlerinde de hissettirilmesi tercih edildi.

Malzeme seçimlerinde akustik özellikli ürünler tercih edildi. Duvarlarda doğal ahşap kaplamalar, masalarda doğal meşe kaplama ve kompakt laminat, cushion-backing taban özelliğine sahip karo halı gibi kullanımlarla ile hem akustik konfor sağlayıp, ekip üretkenliğinin artması amaçlandı.

Künye
Proje Yeri: İzmir, Bornova
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Mobile X
Ana Yüklenici: Miray İnşaat, Pi Yapı
Aydınlatma Projesi: Ahmet Görsev
Mekanik Projesi: Kale Mühendislik
Elektrik Projesi: Onmuş Elektrik, Elprom Elektrik
Tesisat Projesi: Kale Mühendislik
Fotoğraf: Nadir Keklik
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 350 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Öznur Turan Eke

Seçil Şavklı

Sadık Tekin

Çağlayan Şafak Kazma

Ayşe Hilal Toprak