Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Zorlu’da Executive Ofisler

Zorlu’da Executive Ofisler, Ankara merkezli köklü bir inşaat ve enerji şirketinin İstanbul’daki executive ofislerinin mekansal planlama ve iç mimari projesidir.

Zorlu Center’ın ofis bloğunda konumlanan proje, toplamda yaklaşık 1000 m2lik bir alanda, 6 birim/dairenin birleştirilip; firmanın fonksiyon şemaları ve gereksinimleri doğrultusunda yeniden yapılandırıldı.

Mekansal planlamada  firmanın CEO  ve yöneticilerin ofisleri, özel toplantı odaları ile firma yöneticilerin özel ofisleri, açık ofis, arşiv vb. mekanlar toplantı odaları ve giriş konumlandırması ile birbirine ilişkilendirildi. Mutfak ve ıslak hacimlerin yerleşimi hem mevcut konumları hem de fonksiyonlara uyumu kriterleri ile değerlendirildi.

Üretken, disiplinli köklü bir kuruluşun çalışan ve yöneticilerinin,  rahat ve konsantre çalışabilecekleri teknolojik tüm ihtiyaçlarını karşılayan çözümler sunan (otomasyon vb.) çalışma mekanları oluşturuldu. Bununla birlikte tasarımda yer alacak sanatsal işler, projenin en başında genel tasarım ile birlikte, bir bütün olarak ele alındı.

Zemin malzeme seçimlerinde mermer,  lamine parke, cushion back tabanlı akustik özellikli halılar, duvarlarda duvar kağıdı kaplı özel üretim paneller, deri, doğal taş vb. gibi mekanla da bütünleşen malzemeler kullanıldı. Hareketli mobilya seçimlerinde her fonksiyon ve kullanıcıya özel tercihler yapıldı. Firma kimliğiyle örtüşen dingin, vakur tavrın mekanlarda hem malzeme seçimleriyle genel mekan hissine yansıtılması önemsendi.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Beşiktaş
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Güriş Holding
Ana Yüklenici: Güriş Holding
Alt Yüklenici: Pergel İnşaat
Aydınlatma Projesi: Ahmet Görsev
Mekanik Projesi: Proses Mühendislik
Elektrik Projesi: Zara Mühendislik
Tesisat Projesi: Proses Mühendislik
Fotoğraf: Ahmet Görsev
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Toplam İnşaat Alanı: 1.000 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Öznur Turan Eke

Seçil Şavklı

Sadık Tekin

Çağlayan Şafak Kazma

Irmak Seküçoğlu

Merve Kavraloğlu
Yardımcı Mimar(lar)
Cemil Koç