Numnum Armada
Ofist'in 2016 yılında iç mekan tasarımını yaptığı Numnum restoranı Armada Alışveriş Merkezi'nde bulunuyor.Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:
İstanbul Yiyecek İçecek Grubu (İYİG) gastronomi sektörünün hızla gelişen yeni akımlarına yön vererek, Türkiye’de lider bir konumda yer almaktadır. Giderek hızlanan yaşam temposu global olarak hayat standartlarını etkilemekte ve bu konuda fazla seçenek tanımamaktadır. İstanbul Yiyecek İçecek Grubu, öncü yaklaşımları sayesinde ‘İyi Yeme’ konseptini her şart altında, kaliteden ödün vermeden müşterilerine sunarak, değer yaratmayı hedef edinmiştir. 1996 yılında temeli atılan İYİG, hedef müşterilerine farklı alanlarda kaliteli servis verebilmek üzere sürekli olarak kendisini yenilemekte ve hızla büyümektedir.
Her şart ve koşulda ‘iyi yiyecek ve içecek’ inancının güçlü savunucusu, İstanbul Yiyecek İçecek Grubu’nun kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı olan şef Mehmet Gürs’e göre Numnum ‘fark yaratmak’ için doğdu. Numnum gerçek bir ‘aile restoranı”’ hayali üzerine kuruldu. Uluslararası örneklerde de olduğu gibi sadece ailelerin değil, gençlerin, çocuklu ailelerin, çiftlerin, genç profesyonellerin rahatlıkla geldiği bir mekan olmalıydı. Bütün müşteriler ‘lezzetli ve iyi yemeği uygun fiyata ve hızlı’ yemeliydi. Numnum menüsü, yaşayan konseptin tüm ruhunu, neşesini ve en önemlisi dayanılmaz yemeklerini anlatan ‘etkin bir iletişim aracı’ olmalıydı. Numnum’ın yemeği akılda kalmalıydı. Keyifli anıların arada sırada hafızamızı gıdıklaması gibi, yemeklerimiz yiyenlerin damağında kalıcı bir iz bırakmalıydı. Neşe saçarak, güler yüzlü, bilgili, kendinden emin ama alçak gönüllü ve işini öne çıkaran bir ekip ile güne fark yaratmak için başlamalıydı…
10 yılı aşkın süredir var olan Numnum’ın, İstanbul’da Kanyon, Ümraniye Meydan, Ataşehir Brandium, Akasya Acıbadem; Ankara’da Panora, Gordion, Tepe Prime, Armada; Bursa’da Podyum Park şubeleri olmak üzere, 9 başarılı işletmesi bulunmakta. Kapsamlı menüsü, elle şekillenen hamburgerler, sandwichler, zengin salatalar, lezzetli ana yemekler, light seçenekler, taş fırında yapılan pizzalar, akılda kalan tatlılar ve özel çocuk menüsü ile geniş bir kitleye hitap ediyor.
Numnum'ın Ofist ile birlikteliği ise 2011 yılında başladı. Numnum’da tasarımın ömrünü uzatmak adına, güzel eskiyebilecek kaliteli ve doğal malzeme kullanımı ön plana çekildi. Bir yandan da, hem malzeme ve doku, hem de renk seçimlerinde daha genç, daha dinamik, daha cesur seçimler yapıldı. Fakat yine de her şeyin bildik, tanıdık ve samimi olmasına dikkat edildi. Her zamanki gibi açık ve temiz bir servis ve mutfağın yanı sıra, daha aktif ve cıvıl cıvıl bir bar, çeşitli oturma çözümleri, daha genç ve renkli bir ortam yaratıldı. Numnum bahçeleri de eskisine göre çok daha renkli, eğlenceli ve cıvıl cıvıl olacak şekilde tasarlandı.
Bütün bu hareketlilik malzemelerdeki çeşitlilikte de devam etti. Zeminde siyah beyaz, çiçek dokuları oluşturan seramik mozaikler dişbudak thermowood ile birlikte kullanıldı. Ahşap seçimlerinde de çeşitlilik var. Yer yer meşe, çam, huş kontrplak, siyah boyalı ağaçlar, thermowood ve iroko kullanıldı. Dokulu, antrasit alüminyum doğramalar ile siyah ve beyaz boyalı demir paravanlar, mobilyalar, aksesuarlar yerleştirildi. Yine mobilyalarda hem siyah, hem beyaz, çeşitli mermerler kullanıldı. Aydınlatma ünitelerindeki çeşitlilik, rengarenk kumaş seçimleri ve çiçeklerle de devam etti.
Mekanların kolayca açılabilir, bahçe haline gelebilir olması Numnum için önemli bir kriter. Rahatlık ve samimiyet ön planda. Bu doğrultuda uzun oturum ve keyifli sohbetler için rahat oturma alanları yaratıldı. Mobilyaların çoğu Ofist tarafından tasarlandı ve Numnum için özel üretilmekte.
Numnum, senelerdir kendini dinamik tutan, aktif bir şekilde kendisini yenileyen, fark yaratan, kaliteden ödün vermeyen, dünyayı, trendleri takip eden, müşteri kitlesini iyi tanıyıp bu doğrultuda kendisini şekillendiren bir yeme içme zinciri. Kendi içerisinde son derece tutarlı ve istikrarlı olmasının yanı sıra, sürekli bir değişim ve yenilik peşinde. Dolayısı ile Numnum'ın mimari tasarımı da hiçbir zaman sonlanmıyor, her zaman kendisini yeniliyor ve mutfağının yeniliklerinin peşinden evriliyor. Her yeni Numnum şubesi aslında yeni bir proje. Oturmuş bir konsepti, tasarım yaklaşımı olsa da her yeni proje ile mimarisi tekrar sorgulanıyor, tekrar değerlendiriliyor. Yeni mekanın kendine has dinamikleri, lokasyonu, komşuları, yapı tipi, ışığı, hacmi, bahçesi, terası doğrultusunda tüm tasarım baştan ele alınıyor ve bir zincir şubesinden öte tek bir restoran gibi Numnum, mutfağının son yeniliklerine de ayak uyduracak şekilde ince ince baştan örülüyor.