Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Pupa Teknik Ofisi

Pupa Teknik ofisi bulunduğu yapının dubleks katında köşe daire olarak yer alan, iki katlı bir ofis alanıdır.

Çalışma sistemleri dolayısı ile ayrık alanlara ihtiyaç duyan ofisin planlamasında perspektifleri açmaya yönelen ve gün ışığını mümkün mertebe kamusal alanlara taşıyan bir tasarım geliştirilmiştir.

Ofisin giriş aksını yararak oluşturulan ana sirkülasyon aksı ofis alanlarını efektif şekilde gün ışığı alan alanlara yerleşmesi ile oluşturulmuştur. Planın çeperlerine yerleşen ofis alanları kendi kullanımlarına geniş alanlar tanımlayarak imkan sağlarken zemin katta yer alan çok amaçlı oda dinlenmeye belli bir mahremiyet içinde sosyalleşmeye olanak sağlar.

Perspektifin sürekliliğini önemseyen bu yaklaşımla yolun sonunda yer alan bir vaha oluşturulmuş, ortak çalışma ve toplanma için mevcut kolonun etrafında şekillenen bir istasyonla ana aks sonlandırılmıştır.  Kamusal alanın devamı olan ortak çalışma alanında günlük değerlendirmeler ve ortak toplantılar gerçekleştirilirken yazı tahtası ve yazıcı köşesi gibi donatılar mekana entegre edilmiştir.

Girişten itibaren üst kata uzanan galeri boşluğu nişi iki kat boyunca tasarlanan bir kitaplık ile çeşitlenmiş, üst katta yer alan lounge alanına bağlanmıştır. Düşey sirkülasyonun optimum şekilde çözülmüş bir merdiven ile sağlanması mekanın geniş ve sürekli algısını güçlendirir. Üst katta yer alan lounge alanında yer alan oturma alanı çok amaçlı kullanımlara ev sahipliği etmektedir. Toplantı salonunun önünde yer alan bu alan bir fuaye gibi işlevlenir ve kendi içinde servise imkan sağlayan sote bir kitchenette’e sahiptir. Yönetim ofisinin önünde yer alan bu alan planlamanın esnekliği sayesinde aynı zamanda bir yönetim ön ağırlama mekanı olarak kendini gösterir.

Mekanda tercih edilen renk ve dokularda Pupa Teknik ofisinin baskın renklerinden biri olan deep blue (petrol mavisi) tercih edilmiştir. Doğramalar, kapılar gibi detaylarda ve bazı mekanlarda kendini gösteren bu renk kurumsal kimliği yansıtmayı hedeflemektedir. Duvar bölüntüleri gibi ayırıcı yüzeylerde şeffaf camın tercihi bir arada ama ayrı alanlarda çalışan ofis sahiplerini bir arada tutar. Bankoda tercih edilen minimal metal yüzeyler çeperin aydınlatılmış bir parçası olarak dikkat çekmektedir.

Künye
Proje Yeri: Maltepe, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Pupa Teknik
Ana Yüklenici: Pupa Teknik
Fotoğraf: ALTKAT Architectural Photography
Proje Başlangıç Yılı: 2020
Proje Bitiş Yılı: 2020
İnşaat Başlangıç Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2021
Toplam İnşaat Alanı: 240 m²

Pin It
Mimar

İpek Baycan Magriso
Yardımcı Mimar(lar)
Simge Özcan