İlgili Projeler

Sır Stüdyo

Artisan Mimarlık tarafından tasarlanan oyun stüdyosu Vadi İstanbul''da bulunuyor.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Yazılım ofisleri, yeni nesil çalışma süreçleri ve çalışan konforu ön planda tutularak tasarlanmaktadır. Bu bütüncül yaklaşım, detayların, malzemelerin, renklerin ve dokuların kompozisyonlarında kendini gösterirken, mekanların yerleşimleri çalışanların kendilerini rahat hissedebilecekleri, sosyal etkileşime açık ve yaratıcı olabilecekleri şekilde tasarlanıyor.

Oyun stüdyosu tasarlanırken ana amaç, çalışanların rahat bir ortamda tasarımlarını, üretkenliklerini, yazılımlarını yapabilecekleri konforlu bir alan oluşturmaktır. Bu nedenle Sir Stüdyo çalışanların istekleri dikkate alınarak tasarıma başlanılmış bir iç mimari projedir.

Tasarımdaki mobilya seçimleri ve toplam kompozisyonlarla mekansal farklılıkları vurgularken aynı zamanda iç mekan fonksiyonlarına uygun ve destekleyici ortamlar yaratıldı. Mekanların yerleşim kurguları yapılırken departmanların birbirlerine olan ihtiyaçları ve büyüklükleri yerleşim planındaki başlıca kararların verilmesinde büyük rol oynadı. Bu yerleşim planı Sir Stüdyo’nun barındırdığı 10 temel departmanın en etkili biçimde çalışabilmelerine olanak sağladı. Projenin merkezinde bulunan Sosyal Orman tasarımı misafirleri ağırlamanın yanısıra çalışanlar için doğa ile bütünleşebilecekleri bir ortam sağladı. Sosyal Ormanın koridordaki yerleşimi, koridorun geneli ile zıt bir karakter ile tasarlanarak vurgulayacı bir nokta haline geldi.

Koridorda zemine yerleştirilen aydınlatma detayı ile mekanları birbirine bağlayan fütüristik bir tasarım oluşturularak, dolaşım alanı oyun stüdyosunun genelindeki tasarımı birleştiren bir unsur haline geldi. Yazılım, Pazarlama&Ürün ve Tasarım alanlanlarında bulunan cam detaylar ve koridoru bölen paslanmaz üniteler, koridordan başlayan fütüristik tasarımın diğer mekanlarla bütünleşmesini sağladı. Bu camlar tasarımsal öge olmanın yanısıra, çalışanlar için hayal dünyalarını aktarabildikleri bir tahta(whiteboard) işlevi gördü. Bu işlevle birlikte cam detaylar çalışma alanlarının önemli bir ögesi haline geldi. Oyun Stüdyosu olan bu ofiste, çalışanların verimliliğini arttırmak için tasarlanan, çalışma masaları paslanmaz çelik detaylar ile tasarlanarak, mekanlardaki fütüristik algıyı güçlendirdi.

 Koridorun ucuna yerleştirilen sosyal alan çalışanların beraberce dinlenebileceği, oyun oynayabileceği bir alan olarak kurgulandı. Ayrıca sosyal alanın içerisinde bulunan Sir Kafe ile çalışanların yeme-içme ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir nokta haline geldi. Sosyal alanın bir bölümüne konumlandırılan İnsan Kaynakları departmanı, işbaşvurusu için gelen kişilerin Sir Stüdyo’nun çalışma ortamını görebilmelerine olanak sağladı.

Koridorun diğer ucuna yerleştirilen CEO odası, ofisin genelindeki fütüristik algıdan uzak bir şekilde kullanıcının daha sade ve minimal bir ortamda bulunabileceği şekilde tasarlandı. Genel olarak Asya esintilerini barındıran bu mekan, sadeliği ile kullanıcı ve misafirleri etkilemesi amaçlandı.

Künye
Proje Yeri: Sarıyer, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Sır Oyun Stüdyosu
Ana Yüklenici: Artisan Mimarlık
Proje Yöneticisi: Hüdai Ersin
Grafik Tasarım: Ordinaryus Medya
Mekanik Projesi: Net Mekanik
Elektrik Projesi: Point Elektrik
Tesisat Projesi: Net Mekanik
Yangın Güvenlik Danışmanı: Net Mekanik
Fotoğraf: Ordinaryus Medya
Şantiye Yöneticisi: Ömer Deregözü
Proje Başlangıç Yılı: 2021
Proje Bitiş Yılı: 2021
İnşaat Başlangıç Yılı: 2021
İnşaat Bitiş Yılı: 2021
Toplam İnşaat Alanı: 750 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Hüdai Ersin

Ali Ersin

Ömer Deregözü
Yardımcı Mimar(lar)
Kübra Kaba