Dubleks çözümün, klasikleşmiş apartman planındaki "önde salon, arkada yatak odaları" düzeni yerine, "altta salon üstte yatak odaları" düzenini getirmesiyle, tüm mekanların aynı manzaradan yararlanması sağlanabilmiştir. Üst katlardaki dairelerin tamamında denize yönleniş ve özellikle İstanbul panoramasına hakim bakışlar, alt katlarda ise, mevcut yetişkin ağaçlar ve çevre düzenlemesiyle bütünleşme söz konusudur. Dubleks dairelerin iç mekanlarında bağımsız villa yaşamının konforu yaratılmaya çalışılmıştır.
Binada bütün katları birbirine bağlayan bir iç boşluk oluşturulmuş, bu ortak alanın her katta doğal ışık alması ve dış mekanla ilişkisi sağlanmıştır. Zemin katta çocuk oyun salonu ve kafe gibi sosyal birimlerle, 2 adet bodrum katta sauna ve spor salonu mekanları bulunmakta, bahçede ise bir açık yüzme havuzu ve tenis kortu yer almaktadır.
Cephe elemanlarının küçük ve tek düze doluluk – boşluklar yerine iki kat oranlarında olması, mimari kurgunun algılanmasını kolaylaştırmaktadır. Dışta tuğla kaplama, brüt beton, renkli doğramalarla çeşitlilik, iç mekanda ise beyaz bir yalınlık sağlanmaya çalışılmıştır.