Yerleşmenin ana kurgusu, kent çeperlerini tutan, eğime dik blok konutların tanımladığı alan içinde, eğime paralel kurgulanmış, sokaklar, avlular ve peyzajla birbiriyle ilişkilendirilmiş konut gruplarının oluşturulması. Konut gruplarının ortak mekanlar ve birbiriyle kurduğu görsel ve fiziksel ilişki titizlikle irdelendi. Tüm yerleşkede konutlar birbirlerinin görüş alanlarını kesintiye uğratmaksızın konumlandırılmış ve ana yönelim Bursa simgesi Uludağ panoramasına doğru oldu.
Yerleşke içinde peyzaj zemin, blok araları ve avluların yanı sıra yapıların ara ve çatı katlarında da devam ediyor. Böylelikle bir yandan ortak kullanım alanları yapı içlerine taşınırken, aynı zamanda suyun ve ağaçların doğal iklimlendirme etkisinden de yararlanılıyor.
Yerleşke içinde topoğrafyadan yararlanılarak, az katlı, farklı m2'ler ve plan çözümlerinde tasarlanmış konut tipleri yeralıyor. Oluşturulan mimari dil ve yerleşim kararları ile yeleşkedeki konutlar pespektif ve kütlesel farklılaşmalarıyla çeşitlilik arz ediyor.