Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Göktaş Ofisi

Paye Design tarafından tasarlanan Göktaş Ofisi Şile’de yer alıyor.

Mimarlar anlatıyor:

Şile Üsküdar Caddesi’nde eski bir pasajın içerisinde bulunan mekan, yıllar içerisinde sadece ihtiyaca yönelik ekleme ve değişikliklerin yapıldığı, potansiyeline ulaşmayan bir mekandı. Karanlık ve sahip olduğu manzaradan yararlanmayan bu mekanda amacımız işverenimizin istekleri doğrultusunda, kısıtlı metrekare içerisinde kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen kompakt bir mekan oluşturmaktı.

İşverenimizin istekleri doğrultusunda 4 farklı ihtiyaç olan çalışma, dinlenme, mutfak ve wc alanları planlanmıştır. Mecut mekandaki kısıtlı alandan maksimum düzeyde faydalanmak için mutfak, depolama, wc tek bir modül içerisinde çözümlenmiş bu sayede kalan alandaki iki ana fonksiyon –çalışma ve dinlenme- için daha özgür bir alan bırakılmıştır. Açık mutfak olarak planlanan alanda mutfak dolapları ile birlikte bir bütün olarak kurgulanan depolama alanları mekanın ihtiyaçlarına cevap verirken aynı zamanda wc alanını da kendi içerisinde barındırmaktadır.

Şile limanına yönelen cephedeki doğrama büyüklükleri arttırılarak mekanın manzara ile ilişkisi  ve doğal ışığa ulaşımı arttırılmıştır. Zemin ve duvar kaplamalarında kullanılan açık renk tonları mobilyalarda da devam ettirilerek ferah bir mekan oluşturulmuş, tavan rengi ve hareketli mobilyalardaki ahşap tonları farklılaştırılarak mekandaki tek düzelikten uzaklaşılmıştır. Giriş alanında ve farklı yerlerde kullanılan aynalarla mekandaki derinlik algısı arttırılmıştır.

Künye
Proje Yeri: Şile
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Nurettin Göktaş
Fotoğraf: Hacer Bozkurt
İnşaat Bitiş Yılı: 2022
Toplam İnşaat Alanı: 28 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Hilal Kır

Eyüp Kır