Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

NAYA Studio

MAS Mimarlık tarafından tasarlanan NAYA Studio, İstanbul’da bulunuyor.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Doğal, ham ve yalın olanın çağrıştırdığı gerçeklik ve huzur NAYA Studio için yaratılan mekânı tarifler.

Özel üretim mum ve seramikler ile nadir sanat eserlerinin ve tasarım objelerinin bir arada sergilendiği stüdyo, ziyaretçilere NAYA’nın içinde barındırdığı ritmi ve hissi deneyimleme ve yaşamına yansıtma fırsatı verir. Satın alma odaklı bir mağaza kimliğinden uzak, misafirlerin vakit geçirirken ağırlanmasını sağlayacak ikram imkanları da içeren, zaman içinde eklenecek ürün ve etkinliklere yönelik esnek ve çok yönlü bir mimari kurgu sunar.

Mevcut tarihi binada sokaktan arka bahçeye uzanan doğrusal kurgu, yarı geçirgen kumaş bölüntüler aracılığıyla bir odalar serisine dönüşür; mekânın temel bütünlüğü korunurken hacim ve atmosfer olarak farklılaşan, ürünlerin ziyaretçiler tarafından daha kişisel bir ölçekte deneyimleyebileceği mekânsal bir koreografi şeklinde hayal edilmiştir.  Arka bahçe tasarımı da mekân bütünlüğünün bir parçası olarak düşünülmüş, sokaktan bahçeye uzanan kent / iç mekân / dış mekân örüntüsü mimari deneyimin temel öğesi olarak planlanmıştır.

Malzeme, doku ve renk seçimleri NAYA marka kimliğinde de yer alan beton, ahşap, toprak ve ham metal dokularından ilham alır.  İç mekân deneyimi görselliğin yanı sıra kullanıcıya koku alma, dokunma gibi birçok yoldan temas edebilen çok duyulu bir yaklaşımın ürünüdür. Zeminde uygulanan beton malzeme ve doğal sıva dokulu duvarlar mekânsal bütünlüğü vurgularken girişten itibaren başlayan yarı geçirgen kumaş portallar hem mekânsal derinliği hem de günün farklı saatlerinde değişen ışığın etkisiyle deneyimsel derinliği ön plana çıkarır.

Her odanın teşhir ünitelerinin farklı bir malzeme tercihi ile tanımlandığı sokaktan arka bahçeye uzanan mekânsal kurgu, sıkıştırılmış toprak kaideler, masif ahşap raflar ve ham metal dokular ile çeşitli NAYA ürünlerine eşlik ederken ziyaretçiyi merak uyandıran bir yolculuğa çıkarır. Yolculuktaki temel eşik noktalarından biri bahçeye açılan geniş pivot kapıdır, tabiatı iç mekânın bir parçası gibi hissettiren özgün bir mimari deneyim yaratır.

Künye
Proje Yeri: İstanbul
Proje Tipi: Mağaza
Proje Tipi Grubu: Ticari
Fotoğraf: Fevzi Ondu
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Toplam İnşaat Alanı: 110 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Kerim Miskavi

Betül Ay

Sena Başgül