İlgili Projeler

Xanadu Resort Otel Aydınlatma Projesi

Renovasyona girmeye karar veren Xanadu Resort Hotel, cephe, peyzaj, restoranlar, barlar ve lounge alanları gibi dış mekanların aydınlatma tasarım ve danışmanlık hizmeti LINE Lighting Design tarafından yapıldı.

Xanadu Resort Hotel; Antalya Belek Turizm Merkezi''''''''nde, Akdeniz''''''''in hemen yanında konumlanıyor. Sayısız tarihi ve turistik mekanla yakın etkileşimde olan otel toplam 184.000 m2 alana sahip ve bu imkanları ile dünyanın dört bir yanından gelen konuklarına birinci sınıf, her şey dahil hizmet sunuyor. Konforu lüksle birleştiren Xanadu Resort Hotel, mistik mimarisi, sütunlu patikaları ve antik tarzda havuzuyla misafirlerini geçmiş zamanlara doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Renovasyona girmeye karar veren Xanadu Resort Hotel, cephe, peyzaj, restoranlar, barlar ve lounge alanları gibi dış mekanların aydınlatma tasarım ve danışmanlık hizmeti için LINE’ı tercih etti. LINE ekibi, otelin tarihi görünümü ve mistik mimarisini göz önünde bulundurarak, mimari elemanları 2700 K sıcak beyaz renk sıcaklığı ve amber renkli ışık kaynakları ile vurgulayarak bir aydınlatma tasarım konsepti oluşturdu. Havuzun etrafındaki tüm sütunlar, amber renk sıcaklığında dar ışık huzmesiyle vurgulanırken; peyzaj öğeleri, amber ve sıcak beyaz -2700K- olmak üzere iki farklı ışık rengi karıştırılarak aydınlatılmaktadır. Ekibin projeyi ele alırken savunduğu en önemli fikirlerden biri, dramatik bir atmosfer yaratırken, karanlık ve aydınlık noktalar arasında dengeli bir aydınlatma sağlamaktı. Bu amacın yanı sıra heykel, ağaç, çalı gibi peyzaj birimlerinin önemine göre farklı ışık yoğunluk seviyeleri kullanılarak da ışık katmanları oluşturuldu. LINE'''''''' ın ışık kirliliğini önlemek amacıyla geliştirdiği konsept ve aydınlatma teknikleri, otel ziyaretçilerinin tatil boyunca belki de uzun bir zamandır göremedikleri o temiz gökyüzünü, yıldızları görerek keyifli bir gece deneyimi yaşamalarına neden olmaktadır. Bu konu projenin başından sonuna kadar hassas bir şekilde ele alınmıştır.

Künye
Proje Yeri: Belek, Antalya
İşveren: OTI Holding
Aydınlatma Projesi: LINE Lighting Design
Fotoğraf: Mustafa Akkaya
Proje Başlangıç Yılı: 2019
Proje Bitiş Yılı: 2021
İnşaat Başlangıç Yılı: 2021
İnşaat Bitiş Yılı: 2021
Arsa Alanı: 184000 m2
Toplam İnşaat Alanı: 184000 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi