Anadolu Titanic Comfort Otel
Anadolu Titanic Comfort Hotel, 2002 yılında Gebze-Çayırova'da yapılmış olan 207 yataklı hastaneye destek olmak üzere onun hemen yakınında 2010 yılında yapılmıştır.Kademeli olarak yapımı gerçekleştirilen bir sağlık kompleksinin üçüncü binasıdır. Daha önce yapımı bitenler, bir hastane ile doktorlar bloğundan ibarettir. Kompleksin, tıp bilimleri ağırlıklı bir üniversiteye dönüştürülmesi planlanmaktadır.
Tesis, tedavisi sürmekte olan, ancak hastanede kalması zorunlu olmayan hastalar ile onların yakınlarının konuk edilmesi için tasarlanmış sade, mütevazı bir oteldir. Bu nedenle, sakin doğa içinde, hastane ortamından farklı bir noktada, bir yanda denize, öte yanda ormana dönük az katlı bir yapı olarak tasarlanmıştır. Mimari dilde de bu anlamda bir sadelik gözetilmiştir. Amaç, hastaların hastanenin yakınında, ancak hastane ortamından farklı huzurlu bir ortamda bir süre daha kalmalarını sağlamaktır.
Bu nedenle, seçilen malzeme, form ve renklere o doğrultuda özen gösterilerek hastaların daha dingin ve yalın bir ortamda vakit geçirmeleri hedeflenmiştir. Özellikle odalarda ve kafe mekânında seçilen ahşap ve canlı renkler mekânı sıcak kılmış, iç mekânın mobilyalarda da süreklilik kazanan formlarıyla, gözü rahatsız etmeyen bir bütünlük sağlanmıştır. Yerleştirme ve yönlendirmenin yanısıra, teknolojide ve malzeme seçiminde de ekolojik gerekliliklere uyulmaya çalışılmıştır.
41 odalı olarak gerçekleştirilmiş olan tesis ileride geliştirilmek ve kapasitesi iki katına çıkarılmak üzere tasarlanmıştır. Gelişme, arada bir mafsal oluşturan üçgen buluşma-dağılma mekânının öteki yanında yer alacak, birincisinin benzeri ikinci bir kanatla gerçekleşecektir. Böylece ilerideki yapım evresinde otel, hizmetini kesintisiz sürdürürken ikinci kanadın inşası mümkün olacaktır.
Binada yatak odalarının yanısıra, resepsiyon, kafe, toplantı salon ve odaları, teknik hacimler ile yönetim birimleri bulunmaktadır.
Yapı, birinci derece deprem kuşağında yer almakta olduğundan strüktür tasarımında gerekli bütün sismik önlemler dikkate alınmıştır. Amaç, yapının olası bir deprem sırasında hasar görmemesinin ötesinde, deprem sonrasında da işlevini kesintisiz bir şekilde sürdürebilmesidir.
Deprem önlemlerinin yanısıra, yapıda gerekli bütün güvenlik önlemleri alınmış olup, bunlar bir merkezden her an sürekli denetlenmektedir.