Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Enocta Ofis

Acararch, projeyi anlatıyor:

Türkiye’nin uzaktan eğitim alanındaki ilk ve öncü şirketi Enocta’nın İstanbul’da bulunan ana ofisi Acararch tarafından tasarlanmıştır. Ana amaç; yenilikçi bir şirket olan Enocta’nın çalışma alanlarında da yenilikçi bir yaklaşımla çalışanların iş birliği içinde olduğu, iletişim kurabildiği, bir aradalığı destekleyen rahat ve modern bir çalışma alanı oluşturmaktı. Çalışma ve dinlenme alanları arasında sınır olarak kullanılan büyük bitki alanları, sıcak aydınlatmalar ve akıcı ve yumuşak formlu mobilyalar sayesinde samimi ve rahat bir atmosfer yaratıldı. Çalışma alanı, toplantı odaları ve dinlenme alanları olarak üç fonksiyonu karşılayan ofiste geçirgen ve belirsiz sınırlar kullanılarak daha esnek ve kullanıcı odaklı mekanlar yaratıldı.

Mekanın odak noktası olan bitki alanları farklı fonksiyonlardaki alanlar arasında geçirgen bir sınır görevi görerek ara zoneların oluşmasını sağladı. Uzaktan görüntülü eğitim için kullanılacak webinar odaları bitki alanlarının içine yerleştirilerek kaliteli ve konforlu bir video-konferans mekanı sağlandı. Bitki alanlarına eklenmiş farklı boyutlardaki oturma alanları ihtiyaca göre bekleme alanı, çalışanlar arası günlük toplantı mekanı ve boş zamanlarda bir araya gelme mekanları olarak tasarlandı.

Teknik ekipmanların gizlenmesi için tavanda yapılması gereken asma tavan bölümleri kitchenette ve ana bitki alanlarını vurgulayacak şekilde kurgulandı. Konferans odasında toplanabilir sandalyeler kullanılarak mekanın aktivite alanı olarak da kullanılabilmesi sağlandı.

Özetle malzeme ve renk seçimleriyle aranan sıcak ortam sağlanırken, özel imalat ürünler ve tanımlanmamış mekanlarla kullanıcının ihtiyacına göre değişip dönüşebilen kullanışlı alanlar yaratıldı.

Künye
Proje Yeri: Beykoz, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Enocta
Ana Yüklenici: Ecurie Architects
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
Proje Başlangıç Yılı: 2020
Proje Bitiş Yılı: 2020
İnşaat Başlangıç Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Toplam İnşaat Alanı: 700 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Emre Açar

Büşra Akgün Dedeoğlu
Yardımcı Mimar(lar)
Çağrı Helvacıoğlu
Yunus Özdemir