Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

BETA Ofis

escapefromsofa, projeyi anlatıyor:

İstanbul Beykoz’da yer alan BETA Ofis, escapefromsofa tarafından 2020 yılında tasarlandı. 700 m²’lik tek katlı projede, açık plan şemasına sahip bir tasarım benimsendi. 

Mekan organizasyonunda, iki tarafı cam bölmelerle tanımlanan dikdörtgen formlu toplantı odası çekirdek olarak merkezde konumlandırıldı. Bireysel çalışma alanları, toplantı odasına paralel olarak planlanırken yönetici odaları, bu şeffaf toplanma mekanını iki kanat şeklinde sararak kurgulandı. Yönetici odalarının genel çalışma alanından ayrılmasında yine cam bölmeler kullanıldı, bu sayede açık plan şemasında süreklilik sağlandı. 

Projede, genel olarak bej tonları tercih edildi. Bu renk paleti, karşılama alanından çalışma mekanına geçişte, git gide artan ahşap kullanımıyla kahve tonlarına eşlik etti. Kahve tonlarının yoğun olarak kullanıldığı genel müdür odasında ise ahşap malzeme, duvarda ve mobilyalardaki Serpeggiante mermer detaylarla tamamlandı.

Bireysel çalışma alanı ve yönetici odalarında, escapefromsofa tarafından proje için özel olarak tasarlanan ofis mobilyaları kullanıldı. Genel müdür odasında kullanılan Poltrano Frau çalışma masası ve sandalyelere, Molteni & C kanepe, orta sehpa ve koltuklar eşlik etti. Bu odada yer alan kütüphane, yine escapefromsofa tarafından tasarlandı. İşverenin sanat koleksiyonunda bulunan Ömer Uluç, Selma Gürbüz, Refik Anadol, Ziya Tacir, Erdin İnan, Ali Alışır, Burhan Doğançay ve Haluk Akakçe eserlerine ofis mekanının genelinde yer verildi.

Künye
Proje Yeri: Beykoz, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: BETA Yatırım
Ana Yüklenici: Escapefromsofa
Alt Yüklenici: Hasay Yapı
Elektrik Projesi: Emsal Elektrik
Tesisat Projesi: Escapefromsofa
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
Proje Başlangıç Yılı: 2020
Proje Bitiş Yılı: 2020
İnşaat Başlangıç Yılı: 2020
İnşaat Bitiş Yılı: 2020
Arsa Alanı: 7.800 m²
Toplam İnşaat Alanı: 700 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Mahmut Kefeli

İrem Başer

Kerem Erçin