Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Kazancı Holding Binası İç Mekan Tasarımı

Kazancı Holding Binası, İstanbul'un Anadolu yakasında gelişmekte olan bir ticaret bölgesi üzerinde bulunuyor.

Öney Mimarlık, projeyi anlatıyor:

Holding kompleksi, daha önce iki blok halinde üçgen bir çatı sistemi ile çevrelenmiş olarak tasarlanmıştır. Eski tasarımı dönüştürmek için var olan projeye hitap ederken ana zorluklar ortaya çıktı. Daha önce inşa edilen yapının tasarımı, yalnızca düşük tavanlı yüksek tavanlar, gün ışığı çok az ışığa ve mevcut alanların kullanılmasında verimsizliğe neden oldu.

Ayrıca, sektöründe kurumsal bir miras ve güç taşıyan tanınmış bir enerji şirketi olan işletme, bina içinde iç organizasyon ve malzeme seçiminde yansıma yoluyla proje boyunca temsil edilmektedir.

Öncelikle, atriyumun Doğu ve Batı cephelerinin muhafazası şeffaf olarak tasarlanmıştır. Daha sonra, giriş iki blok arasındaki Kuzey ve Güney eksenine yerleştirilen ve atriyumdan geçişi sağlayan merkezi taşınır. Bina, servis alanındaki departmanlar için ev sahipliği yapıyor; Üst katlar üst yönetim ofisleri ve yönetim kurulu toplantılarına ev sahipliği yapmak için büyük toplantı odası olarak atanmıştır. Daha önce belirtildiği gibi, mevcut yapı zeminin yüksekliğinde daha fazla yer imkânı bırakmayacağından, yeni toplantı odası atriyuma çelik bir yapı ile asılacak şekilde tasarlanmıştır. Toplantı salonunun konumlandırılması, kompleks üzerinde yönetim kurulunun varlığını sembolize eder. Toplantı odası hacminin altında, dağınık yapay ışık kaynağı, enerjiyi sembolize ederken güneşin gücünü ve ışığını taşır.

Sahibinin sağladığı fizibilite etüdü, kapalı metrekarelerin kullanıcıların ve programın yeterliliğini ortaya koymaktadır. Bununla birlikte, firmanın büyümesi ve diğer birimleri aynı komplekse entegre etmesi için ideal olması nedeniyle, proje programına girerken daha fazla alan yaratmıştır. Bir çözüm olarak, her iki bloğun beşinci ve altıncı kademelerinin lobi alanı, daha işlevsel bir alan oluşturmak için çelik bir yapı ile birbirine bağlanır.

Öncelikle bir araba parkı olarak tasarlanan ilk mahzeni park rampasını kesip bir iç atriyum oluşturarak uygun bir ofis alanına dönüşür. İlk mahzene dolaşımı kolaylaştırmak için Kuzey bloğun Batı cephesinin döşenmesinde bir merdiven boşluğu yaratılır ve bu sayede gün ışığının mümkün olduğunca bodrum katına akması sağlanır.

Atriyumun doğu ve batı cepheleri camdır ve çelik kirişlerle taşınır. Atriyuma bakan iki blok cepheleri, betonarme yük taşıyan duvarlardır. Atriyumun zemini ve duvarları ikinci seviyeye kadar okumak için mavi kristallerden oluşan Star Galaxy granit kaplanmıştır. Üçüncü seviyeden başlayarak, duvarlar boyalı mavi cam ile kaplanmıştır. Her iki malzemenin sütürü ayna paslanmaz çelik profil ile birleşmiştir. Tavanda, ayna paslanmaz çelik kare elemanlar kullanılır. Şeffaf cephelerdeki ekran tavana yansır ve sonsuzluk etkisi yaratır. Aynı malzeme, iki bloğu birleştiren ikinci ve dördüncü kattaki iki köprünün altında da uygulanmaktadır.

Hem zeminlerin hem de duvarların kaplamaları arasındaki paslanmaz profiller, led aydınlatmaya dönüşür ve homojen bir aydınlatma oluşturur. Binanın enerji kullanımını azaltmak ve yönlendirme ve güneş ışığına bağlı ışık ve ısı payını kontrol altında tutmak için sansürlü bir gölgeleme ve aydınlatma sistemi uygulanmaktadır.

Açık tavan sistemi, alt tavan yüksekliğini hissettiren örgü kullanılarak ofis alanlarının üzerinde tasarlanmıştır. Döşeme, üstte yatan kare halı ile yüksek bir döşeme sistemi olarak tasarlanmıştır. Uzaydaki tutarlı bir derinliği taşımak için, ofis alanlarındaki ayrılmalar cam tutulur ve kontrast için sert tahta kapılar kullanılır. Çekirdek kabuk duvarları beton gibi tutulur. Gri ve mavinin tek renkli renk kıvamını kırmak için, ortak büro mobilyalarında kırmızı kumaş kapaklar seçilir.

Projeyi düzenleyen baskın mavi renk, bu hizmet alanını, enerjiyi ve jeneratörleri ele alıyor. Yönlendirilmiş arka plan ve firmanın güçlü konumu, proje için yaratılmış zamansız tasarımı vurguladı. Seçilen malzeme yüzeyinin sonucu olarak oluşan sonsuz yansımalar firmanın dinamizmini de temsil eder.

Harita
Künye
Proje Yeri: Beykoz, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Kazancı Holding, AKSA
Ana Yüklenici: AKSA
Proje Yöneticisi: Mustafa Öney
Aydınlatma Projesi: Fritzher
Yangın Güvenlik Danışmanı: Başak Yapı
Fotoğraf: Ali Kabaş Fotoğrafçılık
Mimari Mesleki Kontrollük: Öney Mimarlık
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2016
Arsa Alanı: 2,800 m2
Toplam İnşaat Alanı: 8,420 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Mustafa Öney

Kerem Gürbüzer

Gözde Öney Gürbüzer

Hande Öney