Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

İBB Çeşme Belediye Hizmet Binası ve İlçe Terminali

Yapı, mevcut Çeşme İlçe Terminali arazisinde, 1065 sokak ile 2122 sokaklarının kesişim noktasında konumlanmaktadır. Bu nokta Çeşme özelinde önemli bir röper noktası niteliği taşımaktadır.

İhtiyaç programında bulunan Belediye Hizmet Binası ve İlçe Terminali işlevleri, parsel içinde iki ayrı blok olarak değerlendirilmiştir.

Parselin caddelere bakan yüzlerine yerleştirilen bu bloklar, kamusal bir saçak altında toplanan sosyal bir meydan aracılığıyla birbirine bağlanmıştır.

Mimari tasarımda; Çeşme’nin yerel mimarisi, modern bir dille yeniden yorumlanmıştır. Çeşme mimarisinin önemli bir ögesi durumunda olan kırma çatı elemanı, yapıların işlevine göre ele alınmıştır. Terminal binasında, işlevden ve kullanıcı potansiyelinden hareketle, kırma çatıların bir geçişlilik hissi yaratması hedeflenmiştir. Bu hedef geniş şeffaf cephelerle desteklenmiştir. Belediye Hizmet Binası ise, yerele daha yakın kütle ve cephe tasarımıyla, Çeşme halkına alışkın olduğu bir mimari dil sunmaktadır.

Yapılarda, dış duvarlarda ısı yalıtımlı pomza blok kullanılmıştır. Çatı ve cephelerde ayrıca taş yünü ile ısı yalıtımı sağlanmıştır. Çatı malzemesi olarak osmanlı kiremiti, cephe kaplaması olarak ise fibercement ve alüminyum cam giydirme cephe malzemeleri seçilmiştir.

Künye
Proje Yeri: Çeşme, İzmir
Proje Tipi: Otogar, Belediye Hizmet Binası
Proje Tipi Grubu: Kamu, Ulaşım
İşveren: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Statik Projesi: Ardalı Statik Proje ve Danışmanlık
Mekanik Projesi: Arel Mühendislik
Elektrik Projesi: Lider Mühendislik
Tesisat Projesi: Arel Mühendislik
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 6.714 m2
Toplam İnşaat Alanı: 4.915 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Yelda Tuna