+ARKİV'in gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
Join with or .
Other Works
Similiar Projects

Lila Kağıt Genel Müdürlük Ofisi

İstanbul Göztepe'de bulunan Lila Kağıt Genel Müdürlük Ofisi'nin iç mekanı Bakırküre Mimarlık tarafından tasarlandı.

Tasarımcıları anlatıyor:

Yeniliğe açık, genç bir şirket olan Lila Kağıt için alternatifli çalışma imkanlarını barındıran, sosyal, modern ve teknolojik altyapı anlamında donanımlı bir ofis tasarımı anlayışı hedeflenmiştir. Bu süreçte Lila Kağıt’ın vizyoner bakış açısı ile başlayan değişim, sadece mekânsal değil aynı zamanda zihinsel ve yönetsel değişimin izlerini taşıyacak bir yenilenme üzerine temellendirilmiştir.

Projenin tasarım kurgusu oluşturulurken;

Genç ve dinamik bir yaklaşımı özümseyen bir ofis tasarımı mottosuyla konsantrasyon alanları, iş birliği birimleri, iletişim alanları ve sosyal mekanların planlama üzerinde dengeli dağılımı yapılmıştır.

İç iletişime etki ettiği kadar firmanın şirket dışındaki ziyaretçi ve iş ortaklarına da firmanın yenilenen yüzünün hissettirileceği bir giriş ve bekleme alanı firmanın köklü ve başarılı kimliğinin yansıtıldığı modern ve keyifli bir rota olarak tasarlanmıştır.

Esnek bir tasarım yapılarak olası değişikliklere imkan sağlayan, fonksiyonel bir açık ofis yerleşim çalışması yapılmıştır. Doğal ve dönüştürülebilir malzemelerin tercih edildiği, minimum enerji tüketiminin hedeflendiği açık ofis kurgusunda çalışma alanları gün ışığından maksimum faydalanabilecekleri cephe önlerinde konumlandırılmıştır. Yöneticilerin de açık ofis düzeninde yer alması ile hiyerarşinin minimize edildiği, maksimum iletişim ve işbirliğinin sağlandığı doğadaki tüm renklerin sıcak malzemeler ile birlikte kullanıldığı enerjisi yüksek çalışma mekanları tasarlanmıştır. Lila Kağıt ekibinin çevreyi koruma ve sosyal sorumluluk bilinci ile gelişen temel tasarım ilkeleri tüm ofis genelinde yeşil olgusu ve doğaya ait izler olarak yoğun biçimde kullanılmıştır.

Toplu çalışma mekanlarında oluşabilecek gürültü yoğunluğunu önlemek ve bireysel görüşmelerin verimliliğini arttırmak adına tasarlanan telefon kulübeleri kolay erişilebilir olması için açık ofislerin içinde konumlandırılmıştır.

Sosyal alanlar kişilerin sadece dinlenmesine ve eğlenmesine odaklı mekanlar olarak değil, birlikte çalışmayı ve üretmeyi teşvik eden alanlar olarak tasarlanmıştır.

Günümüz teknolojisinin Lila Kağıt ihtiyaçlarına göre şekillendirildiği, kolay ve hızlı kullanımı esas alan kapsamlı bir altyapı ile geliştirilen toplantı odaları ofis içerisinde farklı metrekarelerde ve farklı ihtiyaçlara hitap edecek şekilde şeffaf birimler olarak çözümlenmiştir.

Map
Details
Project Location: İstanbul, Kadıköy
Project Type: Offices
Proje Tipi Grubu: Commercial
Employer: Lila Group - Lila Kağıt San ve Tic. AŞ
Ana Yüklenici: Bakırküre Mimarlık
Projcet Manager: Leyal Kurtuluş, Volkan Şenen
Construction Site Manager: Çağan Sevkan Geçdoğan
Project Start Date: 2017
Project End Date: 2017
Construction Start Date: 2017
Construction End Date: 2018
Total Construction Area: 2,100 m2

Pin It
Architectural Offices
Architects

Gürhan Bakırküre