Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Koçfinans Genel Müdürlük Ofisi

İstanbul, Ünalan’da bulunan ofis için mutlu ve dinamik bir ofis ortamı tasarlayarak çalışanlara evlerinde olma hissi sağlamak hedeflenmiş.

Bakırküre Mimarlık, projeyi anlatıyor:

Binanın fiziksel şartları ve kurumun ihtiyaçları göz önünde bulundurularak olabildiğince sürdürülebilir, esnek, teknolojik, sosyal ve karşılaşmalara imkan veren bir mekân yaratılmaya çalışılmıştır.

Projenin tasarım kurgusu oluşturulurken;

Tek kat olarak planlanan ofis ortamında çalışanlar için hem konsantre olabilecekleri hem de sosyalleşebilecekleri bir tasarım dengesi yaratılmıştır.

Bina girişinin hemen yanında, dışarıdan gelen misafirlerin ekip çalışma ortamına girmeden, çalışma mahremiyetlerini bozmadan ağırlanabileceği şeffaf toplantı odaları tasarlanmıştır.

Dijital altyapı ile desteklenen  telefon kulübeleri sadece kişilerin telefon görüşmeleri için değil, aynı zamanda çalışma ortamlarından tamamen izole olarak çalışabilecekleri mekanlar olarak kurgulanmıştır.

Kat planı içerisinde kolay ulaşılabilir şekilde kurgulanan sirkülasyon ile çalışanların ofis içerisinde birbirleri ile iletişime geçmeleri kolaylaştırılmıştır.

Konsantrasyon alanları, iş birliği ve iletişim birimleri ve sosyal alanlar kat içerisinde herkesin erişebileceği biçimde yerleştirilmiştir. Tüm bu alanlar yeşil doku, doğal malzeme kararları ile sürdürülebilir ve nefes alan şekilde çözümlenirken doğal ışıktan da maksimum seviyede yararlanılması sağlanmıştır.

Sosyal bir ofisin takım çalışmasını, yaratıcı fikir üretimini, kurum içerisindeki motivasyon ve samimiyeti arttırdığı gerçeği göz önünde bulundurularak, bina içerisindeki galeri boşluğu bir iç avlu olarak değerlendirilmiştir.

Proje içerisindeki en önemli parçalardan biri olan toplantı odaları şeffaf ve fonksiyonel bir anlayış ile farklı ihtiyaçları karşılayabilecek biçimde kurgulanmıştır.

Genel müdür ofisi de proje içerisindeki sade renk kurgusu ve konsept ile paralel biçimde tasarlanmıştır.

Harita
Künye
Proje Yeri: Üsküdar, İstanbul
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Koç Finansman AŞ
Ana Yüklenici: Bakırküre Mimarlık
Proje Yöneticisi: Hülya Atan, Leyal Kurtuluş
Şantiye Yöneticisi: Çağrı Dolapçı
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2017
İnşaat Başlangıç Yılı: 2017
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 1,700 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Gürhan Bakırküre