Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Narlıdere Ev

İzmir Narlıdere’de 1990’larda inşa edilen bir konut yapısının kütle ve işlevini, günümüz koşullarına ve sahiplerinin ihtiyaçlarına göre dönüştüren proje Escapefromsofa tarafından tasarlandı.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

3.000 m² açık ve 500 m² kapalı yaşam alanına sahip projede, mevcut binanın betonarme tasarımı bozulmadan arazi üzerindeki duruşu ve görünümü güçlendirilirken aynı zamanda iç ve dış mekan arasındaki ilişkinin devamlılığına özen gösterildi. Ana kütlede, giriş kat evin kalbi olarak düşünüldü. Ev sahiplerinin birlikte vakit geçirmesine imkan veren ortak alanlar, dış mekanla ilişkili olarak giriş katta yer aldı. Bu kat; misafir salonu, sinema/TV bölümü, yemek alanı, ana mutfak ile küçük yemek alanı, misafir yatak odası, misafir banyosu ve kapalı garaj gibi fonksiyonları barındırırken, ebeveyn odası ve iki çocuk odası 1. katta planlandı. Personel odası, çocuk oyun odası, masaj odası, ardiye ve depo alanları ise bodrum katta kurgulandı. Ana kütlenin hemen yanında konumlanan lineer formlu kış bahçesi, kapalı spor alanıyla birlikte düşünülürken, bu şekilde yaşam alanının her noktası farklı sosyal etkileşimlere açık hale getirildi.

Ana kütlenin giriş katında, mevcut kot farkından yararlanılarak mekanlar arası bütünlük ve ilişki kuruldu. Sinema/TV bölümü ve salon, çift taraflı bir şömine ayrılarak iki alanın da kullanım sırasında herhangi bir görsel ve konfor unsurundan geri kalmaması sağlandı. Bunun yanı sıra aynı alandaki yemek alanı,oturma bölümüne kıyasla mutfağa yakın ve yüksek kotlu alanda konumlandırılarak bahçeyle ilişki kuruldu.

Geniş açıklıkları sayesinde gün ışığından olabildiğince yararlanan yaşam alanında; dikey yüzeylerde ceviz ve meşe kaplamalı lake yüzeyler tercih edildi. Doğal taş olarak Bianco Carrara, Claros Grey, Sahara Black ve Elazığ Vişne kullanıldı.

Projede; B&B Italia, Cassina, Galliotti&Radice, Poltrona Frau, Artemide, Foscarini, Knoll marka mobilyalara escapefromsofa imzalı Konstantin kitaplık, TV konsolu, Short Sliced Chair ve Short Tail Rocking Chair eşlik etti. Ali Alışır, Emre Yusufi, Ergin İnan, Devrim Erbil, Alex Gross, Taner, Ahmet Güneştekin, Yücel Dönmez ve Mustafa Ata, işlerine yer verilen sanatçılar oldu.

Künye
Proje Yeri: Narlıdere, İzmir
Proje Tipi: Tek Ev / Villa
Proje Tipi Grubu: Konut
Ana Yüklenici: Escapefromsofa
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
Proje Başlangıç Yılı: 2021
Proje Bitiş Yılı: 2021
İnşaat Başlangıç Yılı: 2021
İnşaat Bitiş Yılı: 2021

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Mahmut Kefeli

İrem Başer

Kerem Erçin