Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Ulus MC Evi

İstanbul Ulus’ta bulunan proje escapefromsofa tarafından 2022 yılında tasarlandı..

500 metrekareye yayılan ve iki dairenin birleşiminden oluşan yaşam alanında, koleksiyoner ev sahibi için galeri hissi veren bir koza yaratılmaya çalışıldı.

Projede, ev sahiplerinin kullandığı ortak alanlar birbiriyle ilişkili şekilde, mahremiyet gerektiren özel alanlar ise özerk biçimde kurgulanırken ferah, konforlu ve kompakt bir ev yaratma arzusu projenin kapsamını oluşturdu. 132 metrekarelik lineer salon evin kalbi olarak düşünüldü; yemek ve oturma alanı olmak üzere iki kanat şeklinde tasarlandı. Bu kanatların ara kesiti, kısmen bölücü bir duvar olurken, duvarın iki tarafında yer verilen şömineler her iki kanat için oturma-dinlenme alanlarını tanımladı. Öte yandan duvarın kısmen bölücü bir şekilde düşünülmesi, bu iki kanadın birbiriyle ilişki içinde olmasını sağladı.

Salon, yaşam alanının diğer bölümlerinden iki geniş sürgü kapı ile koparıldı. Mutfak ve TV Odası, ortak yaşam alanlarından özel alanlara ilerlerken evin her iki kanadında birer geçiş mekanı oldu. Hizmetli odaları, çamaşır odası, teknik oda, depo, WC ve banyo, bu iki koridorda sıralanırken yatak odaları da bu koridorlardan giriş aldı. Ebeveyn yatak odası, kendi içinde bir suit olarak düşünülerek giyinme odası ve ebeveyn banyosu ile birlikte planlandı.

Beyaz renk tonlarının hakimiyetindeki yaşam alanında, salonun duvarlarını kaplayan bej ahşap paneller escapefromsofa tarafından tasarlandı. Salonun yemek odası kanadında escapefromsofa imzalı yemek masasına Cassina sandalyeler eşlik ederken bu alan Moooi marka sarkıt aydınlatmalar ile tamamlandı. Bu kanadın şömine etrafındaki oturma alanında, Mozaik’ten alınan B&B Italia kanepe ve koltuklar, Atelier 1976 imzalı sehpalar ile birlikte kullanıldı. Salonun oturma alanı kanadındaki TV ünitesi, escapefromsofa tarafından projeye özel olarak tasarlandı. Cassina marka camel tonu koltuklar, Maxalto marka beyaz kanepeler ve Rezzan Benardete Interiors imzalı orta sehpa ile birlikte kullanılırken, bu kompozisyona kanepenin arkasında yer alan USM marka cam dresuar eşlik etti.  Bu kanadın şömine etrafındaki oturma alanında ise Cassina koltuklar, Mozaik’ten alınan Noguchi Coffee Table ile birlikte kullanıldı. Yatak odalarındaki mobilyalar escapefromsofa tarafından proje için özel olarak tasarlandı. Haluk Akakçe, Ayla Turan, Ömer Uluç ve Seçkin Pirim, yaşam alanında işlerine yer verilen sanatçılar oldu.

Künye
Proje Yeri: Ulus, İstanbul
Ana Yüklenici: Escapefromsofa
İç Mekan Projesi: Escapefromsofa
Konsept Tasarımı: Escapefromsofa
Uygulama Projesi: Escapefromsofa
Aydınlatma Projesi: Escapefromsofa
Fotoğraf: İbrahim Özbunar
Proje Başlangıç Yılı: 2022
Proje Bitiş Yılı: 2022
İnşaat Başlangıç Yılı: 2022
İnşaat Bitiş Yılı: 2022
Toplam İnşaat Alanı: 500 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Mahmut Kefeli

Kerem Erçin

İrem Başer