Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Nurol Tower

Piramit Mimarlık, projeyi anlatıyor:

İstanbul’un önemli merkezlerinden biri olan Şişli’de yer alan proje, Şişli-Mecidiyeköy aksında ve Boğaz Köprüsü’ne bağlanan çevreyolunun yanı başında konumlanmıştır. 5 katlı bir bazanın üstünde yükselen 30 katlı blok, farklı ölçekteki ofislerin iç mekân düzenlemelerine imkân veren esnek bir planlama anlayışına sahiptir. Binanın giriş ve üst katında küçük bir alışveriş merkezi, ofislerin günlük ihtiyaçlarını karşılayacak ticari birimlere yer ayrılmıştır.

Yapılan ön çalışmalar ve analizlerle, fonksiyonların esnek kullanımının projenin ana tasarım kriterlerinden biri olması gerektiği belirlenmiştir. Her katta büyük veya küçük alana ihtiyacı olan işletmelerin tamamına ofis mekânı yaratabilmek bu esnek planlama anlayışı ile mümkün olmuştur. Binanı giriş ve hemen üstündeki katta küçük bir alışveriş merkezi oluşturulmuştur ve burada da farklı büyüklüklerde oluşacak talebin karşılanması öngörülmüştür. Yine aynı katta ofis girişleri de yer almaktadır. Ana ofis girişinin yanısıra iki adet yönetici ofisleri girişine yer verilmiştir.

Önemli bir yaya ve araç trafiğinin merkezinde yer alan Nurol Tower’ın, yönlenme ile ilgili analizlerinde güney- güneydoğu yayı birincil, güney-güneybatı yayı ise ikincil manzara yönü olarak tespit edilmiştir. Yerden yüksekteki E-5 karayoluna paralel olarak konumlanan beş katlı bazanın üzerindeki kule baza ile 45 derecelik bir açı yapar. Bu sayede E-5 karayolunun altından geçen Abide-i Hürriyet caddesine paralel ve ona dik iki cephe, karayolundan yaklaşıldığında kulenin daha narin görünmesini sağlar.

Binanın sirkülasyon çekirdeği ve teknik hacimler yapının kuzeyine yerleştirilerek güneydoğu ve güneybatı cephelerinin binanın karakterini belirlemesinde daha fazla rol alması sağlanmıştır. Ofislerin gün ışığından daha fazla yararlanması da bu sayede mümkün olmuştur. Ofis mekanları güney yayında tercih edilen manzaraya yönlendirilirken E-5 üzerinden akan yoğun araç trafiği tarafından da etkili ve prestijli bir algı oluşturulmuştur.

Ticari birimlerin yer aldığı bazanın teras çatısı, ofis çalışanlarının kullanabileceği ortak alan olarak planlanmış ve bu alan teras bahçe olarak tasarlanmıştır.

Özellikle ofis binalarında önem taşıyan düşey sirkülasyon Nurol Tower’da da öncelikli bir yer tutmaktadır. Gerek ana ofis katlarına ulaşımda kullanılan asansör sayısı, gerekse iki özel yönetici girişi ve onlara hizmet eden altı asansör ile olası bir sirkülasyon problemi köklü bir biçimde çözüme kavuşturulmuştur.

Künye
Proje Yeri: İstanbul, Şişli
Proje Tipi: Ofis
Proje Tipi Grubu: Ticari
İşveren: Nurol GYO
Mekanik Projesi: Detay Mühendislik
Elektrik Projesi: Kumsal Mühendislik
Fotoğraf: Yercekim Mimari Fotograf
Proje Başlangıç Yılı: 2010
Proje Bitiş Yılı: 2010
İnşaat Bitiş Yılı: 2014
Toplam İnşaat Alanı: 60,000 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Mehmet Toydemir

Ayşe Toydemir Chamuleau