Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

İstanbul Medipol Üniversitesi Güney Kampüsü Giriş Meydanı

DS Mimarlık tarafından tasarlanan giriş meydanı, TAGO Mimarlık tarafından tasarlanmış olan İstanbul Medipol Üniversitesi Güney Kampüsü'nde bulunuyor.

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Medipol Üniversitesi Kavacık Yerleşkesi genç bir üniversitenin mimarlık dahil yeni birçok programının yer alacağı bir kampus olarak tasarlandı.

Kampüsün kentle buluştuğu yüz ve avlusu, öğrencinin ilk karşılaşacağı ve aynı zamanda uzun zaman geçireceği bir sosyalleşme alanı. Bu sıkışık alanı çevreleyen ve kamu/kent ile kurulan ilişkide tercih ettiğimiz geçirgen sınır hem karayolundan algılandığında bıraktığı kinetik etki, hem kentlinin bakışında geçirgen davetkar bir yeni jenerasyon üniversitenin bıraktığı ilk izlenim hem de içten bakıldığında ait olduğu kent parçasından izole olmamış bilakis, onun kusurları ile barışık bir buluşma ortamını tarif etmektedir.

Peyzaj tasarımından önce yapılan merdivenler daha sevecen bir ölçeğe şekillenirken merdivenlerin de gerek yeşil gerekse oturma mekanları ile daha kullanışlı olmaları sağlanmıştır.    

Peyzajın fonu olan beyaz ahşap filtre elemanı takılan mini amfi, farklı enformasyon arayüzleri ve bilgilendirme elemanları aynı zamanda bu duvar sistemini bir informatik boyuta taşımaktadır.   

Diğer taraftan bahçe gençlerin rahatça uzandığı, dolaştığı, köprü balkonlardan kenti izlediği gölgelikli, ölçekli bir kullanımla kampüsün vital merkezi haline gelmiştir.   

Kullanılan organik ve inorganik malzemelerin birbirleri ile olan ilişkilerinde oluşturulan mimari birliktelik ve gece peyzajını oluşturduğu bahçenin yenilenmesi kullanıcıya farklı deneyimler sunmaktadır.

Harita
Künye
Proje Yeri: Beykoz, İstanbul
Proje Tipi: Meydan, Üniversite Kampüsü, Park
Proje Tipi Grubu: Peyzaj Tasarımı
İşveren: İstanbul Medipol Üniversitesi
Ana Yüklenici: Işık Peyzaj
Fotoğraf: Emre Dörter
Proje Başlangıç Yılı: 2016
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2016
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Arsa Alanı: 16,000 m²
Toplam İnşaat Alanı: 119,000 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Deniz Aslan

Gülce Kantürer

Elif Çelik