Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

NC Evi

Belgin Koz Mimarlık tarafından tasarlanan NC Evi iç mekan projesi 2018 yılında tamamlandı.

Belgin Koz, projeyi anlatıyor:

Yoğun trafikli caddeden bir ara yol ile ayrılan yapıda yer alan bu konut renovasyon projesi, bahçesine dönüp, her penceresinden yeşili gören yaklaşık 35 yıl önce inşa edilmiş bir aile apartmanında yer almaktadır. İki katlı 250 m2 büyüklüğündeki daire, giriş katında yaşam alanı, mutfak, yatak odası ve ona bağlı banyo ve giyim odası; alt katta ise iki adet çocuk yatak odası ve koridor banyosundan oluşmaktadır.

İnşasından bugüne kadar yaşamın sürdüğü evin sahiplerinin oturmuş alışkanlıkları, anıları olan obje ve bazı mobilyaların yeni düzenlemede de kullanılması önemsendi. Mekanları ayıran duvarlar binanın cephesini etkileyemeyecek şekilde plan yapıldı.

Evde geçen zamanlarda; duvarların, kişileri görsel ve işitsel anlamda ayırmaması için oturma ve TV alanı, kütüphane, yemek odası, mutfağın iç içe olması önemsendi.   Aktarılan yaşam şekline göre senaryolarda gerek dostlarla gerek aile fertleri yalnızken hep bir arada olabilmeliydi. 

Tasarımda seçilecek malzemelerin günlük hayatı kısıtlamamasına özen gösterildi. İşverenle geçen Proje sürecinde alınan kararlarda, alıştıkları düzeni iyileştirerek tekrar sunmak önemliydi. Bunu yaparken de tümden değişen alt ve üst yapıya alışma ve benimseme ancak eskiye göre daha rahat kullanım sağlayan tasarımla olabilirdi.

Dolayısıyla mekanların fonksiyonu iyi işlemeliydi. Takip eden detaylarda ise işverene yalın bir alt yapı bırakacak tasarımlar yapıldı. Yapının ruhunu yansıtacak olan işverenin koleksiyonları, resimleri, okudukları kitapları ile tüm obje ve eşyalarına hazırlanan yalın zeminde eskiye referanslı yeni proje tamamlanmış oldu.

Künye
Proje Yeri: İstanbul
Proje Tipi: Apartman
Proje Tipi Grubu: Konut
Uygulama Projesi: Simla Yüzgeç
Fotoğraf: Simla Yüzgeç
Proje Başlangıç Yılı: 2017
Proje Bitiş Yılı: 2018
İnşaat Başlangıç Yılı: 2018
İnşaat Bitiş Yılı: 2018
Toplam İnşaat Alanı: 250 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Belgin Koz

Simla Yüzgeç