Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Noble22 Suites

Noble 22 Suites, tarihi İstanbul kentinin Gümüşsuyu semtinde bir kentsel butik otel dönüşüm projesidir.

70’li yıllarda inşa edilen yapı, Taksim Meydanı’ndan Boğaziçi’ne doğru inen dik bir yol üzerine bitişik nizamda konumlanmış yapılardan biri. Mevcutta ofis olarak kullanılan yapı, şehri ziyarete gelen turistler için kentsel bağlamda değerlendirilerek bir konaklama yapısı oluşturma hedefiyle yeniden yorumlandı ve 22 odalı butik bir otele dönüştürüldü.

Yapının cepheleri, Gümüşsuyu’nun dik tepelerinden büyüleyici boğaz manzarasına geniş açıklıklar bırakacak ve aynı zamanda caddenin tarihi ve kentsel zihnine uyacak şekilde tasarlandı. Ön cephe ve konsollarda küfeki taşı kullanıldı ve cephe geleneksek İstanbul mimarisinin, mahremiyet ve samimiyet dengesinde bir modernizasyonu olarak yorumlandı. Daha dar olan arka cephenin tasarımı ise şeffaflık ve kırılganlık ön planda tutularak, denizden yansıyan güneş ışığına ve manzaraya karşı davetkar bir tutum arayışı içinde şekillendi. 

Otelin iç tasarımı, yapı ile ilgili belirlenen genel tasarım tutumunun bir devamı olarak kabul edildi. İç mekanda kullanılan malzemeler ve detaylar, bölgenin ve barındırdığı tarihin yerel tadlarını ve el sanatlarını ortaya koyacak şekilde yorumlanarak uygulandı. Cephe ve iç mekanların tasarımı, günümüz modern otel koşullarında, tarihin ruhunu yansıtmak ve misafirlerine bu yönde bir deneyim sunmak adına, geleneksel İstanbul yaşamı ve iç mekan kullanım alışkanlıklarının modernizasyonu hedefi ile tamamlandı.

Harita
Künye
Proje Yeri: Beyoğlu, İstanbul
Proje Tipi: Otel / Motel
Proje Tipi Grubu: Konaklama
İşveren: GSG Otelcilik
Ana Yüklenici: GSG Otelcilik
Proje Yöneticisi: Cenk Aykut
Statik Projesi: Cenk Terzioğlu
Elektrik Projesi: Mufit Atabek
Tesisat Projesi: İbrahim Öner
Fotoğraf: Oğulcan Aksoy
Mimari Mesleki Kontrollük: Ceyhan Gönen
Proje Başlangıç Yılı: 2015
Proje Bitiş Yılı: 2015
İnşaat Başlangıç Yılı: 2015
İnşaat Bitiş Yılı: 2016
Arsa Alanı: 120 m2
Toplam İnşaat Alanı: 950 m²

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Cenk Aykut

Ceyhan Gönen