Ofisin Diğer Projeleri
İlgili Projeler

Doğan Medya Town

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan Doğan Medya Town, 2002 yılında Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri’nde Yapı Dalı Başarı Ödülü kazandı.

Projenin ortaya çıkarılmasındaki ana unsur şu anda diğer Avrupa ülkelerinde yaygın biçimde olan, şehir dışındaki araziler üzerine kurulan iş merkezlerinin iş verimliliği üzerindeki olumlu etkisi olmuştur.

T.E.M’e paralel arazinin ön kısmı ofis binası için kullanılmak üzere ayrılmış ve geri kalan alanlar endüstriyel amaçlar doğrultusunda kullanılmak üzere tahsis edilmiştir.

Doğan Magazin Grubu ofıs binasının ana konsepti, aynı yükseklikte 1000 m2’lik taban alanına sahip dört katlı binaların cam ve çelik konstrüksiyonlu bir atriumla birleştirilmesidir. Bodrum katta yer alan teknik ve sosyal birimler tüm bina çalışanlarına hizmet verecek şekilde düşünülmüştür. Binaların açılı konumlandırılmaları arazideki diğer binaların sadeliği ile karşıtlık oluşturur ve bina girişinden atriuma bakışta abartılı bir perspektif meydana getirir.

Cephede, hem doğa ile uyum sağlanması hem de gün ışığının şeffaf konstrüksiyonla binanın içine taşınması düşüncesi ile malzeme olarak taş ve cam kullanılmıştır.

Çekirdekler binanın içinde, atriuma bitişik konumda ve sahanlığının atriuma baktığı bir merdiven düzeni ile yer almıştır. Çekirdekler bu konumları ile atriumdan bina girişlerini vurgulayıcı bir etkiye de sahiptirler. Yangın merdivenleri binaların yan cephelerine asimetrik olarak yerleştirilmiş cepheden bağımsız taş duvarlar ile ifade edilmişlerdir.

Atrium çatısı sundurma tarzı cam kaplı doğrusal bir sistemdedir ve çelik strüktürlü yağmur olukları güneş kazançlarını minimize etmek için yönlendirilmiştir.

Arazinin eğimi binaya ait bölümler ile değerlendirilmiştir. Giriş seviyesinden aşağıda mekanik tesis odaları ve mutfaklar, zemin seviyesinin 6m. daha düşük olduğu binanın arka tarafında, 5.5m. yüksekliğinde cam cepheli yemek mekanları ile araziye gömülür.

Künye
Proje Yeri: İstanbul
Proje Tipi: Ofis
İnşaat Bitiş Yılı: 1997

Pin It
Mimar

Melkan Gürsel

Murat Tabanlıoğlu