İlgili Projeler

Garden Suite Antalya

Antalya, Aksu İlçesi’nin Altıntaş Mahallesi’nde yer alan tasarım alanı, gerek havalimanına, gerekse plajlara olan yakınlığı sayesinde çok stratejik bir konuma sahiptir.

Oldukça nitelikli bir arsa üzerinde bir proje geliştirirken, arsanın özellikleri, Antalya’nın iklimi, güneş hareketleri ve bölgesel ihtiyaç ve gereklilikler değerlendirilerek bir konsept geliştirilmiştir. Dikdörtgene yakın bir forma sahip olan parselde, iki ayrı blok Kuzey-Güney aksına paralel bir şekilde konumlandırılmış, ortadan koridorlu çift cephe olarak kurgulanan plan düzleminde yer alan 141 dairenin Antalya’nın sıcak iklimi de gözetilerek doğrudan Kuzey ve Güney’e değil ara yönlere yönelmesi sağlanmıştır.

Arsanın Kuzey cephe geometrik merkezinden giriş sağlanarak iki bloğun arasında peyzaj tasarımı için bol miktarda alan bırakılması amaçlanmıştır. Bu alan, çoğunlukla bölgeye özgü bitki ve ağaçların kullanıldığı bir yeşil peyzaj ve bünyesinde çeşitli aktivasyonlar barındıran yaklaşık 1000 metrekarelik bir havuz tasarımı ile değerlendirilmiştir. Havuzun ortasında, bir gölgelik altında tasarlanan bar ve çevresinde yer alan oturma alanı, site sakinleri için suyla ilişkili bir sosyalleşme alanı oluşturmaktadır.

Zemin katta yer alan ve 2 blokta toplam 18 adet bulunan dubleks daire, önlerinde yer alan geniş bahçeleri ve iki kat yükseklikteki hacmi sayesinde esnek bir kullanım imkanı ile bir “loft” yaşamı sunacak şekilde tasarlanmıştır.

Künye
Proje Yeri: Antalya
Proje Tipi: Konut Sitesi / Grubu
Proje Tipi Grubu: Konut
İşveren: Miks-Nepa İş Ortaklığı
Ana Yüklenici: Miks-Nepa İş Ortaklığı
Proje Yöneticisi: Doruk Salalı
Statik Projesi: 2G Mühendislik
Mekanik Projesi: 2G Mühendislik
Elektrik Projesi: EFD Mühendislik
Tesisat Projesi: 2G Mühendislik
Altyapı Projesi: 2G Mühendislik
Proje Başlangıç Yılı: 2021
Arsa Alanı: 7.184 m2
Toplam İnşaat Alanı: 15.000 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Salih Zeki Salalı

Doruk Salalı
Yardımcı Mimar(lar)
Mazhar Gülen
Busenur Ocak
Ertuğ Ateş