İlgili Projeler

Uzun, Sağlıklı Yaşam ve SPA Merkezi

èdoc architects tarafından tasarlanan SPA merkezi İtalya’nın bolonya kentinde bulunuyor.

Tasarımcılar, projeyi anlatıyor:

Castrocaro’da bulunan Grand Hotel termal kompleksi kapsamında yer alan bir yeniden geliştirme projesidir. Arazi Roma döneminde kullanılan ve üç ana kaynaktan gelen değerli suları ile ünlüdür. Termal suları ve çamurunun faydalarına ek olarak merkezin geliştirdiği inovatif Uzun Yaşam Formülü bilimsel olarak kabul edilmiştir. Yenilenen Lucia Magnani Sağlık Kliniği kapsamında yapılan tedaviler ile yaşam süresini ve kalitesini uzatmak için çalışılmaktadır.

Proje her ne kadar, İtalya’da eşsiz Art Deco stilinde tarihi mimari kompleks çerçevesi içinde bulunuyor olsa da, otuzlu yıllar ile kırklı yıllar arasında ünlü Tito Chini tarafından inşa edilmiş ve dekore edilmiştir.

Büyük değere sahip tarihsel içeriğe saygı çerçevesinde gerçekleştirilen bu proje, Art Deco dünyasına ait unsurları çağdaş tasarım özellikleri ile birleştirebilecek bir dil geliştirerek mevcut yapı stili ile diyalog yolu arayışında olmuştur. Dolayısıyla sonuç, hem klasiklik hem de modernliğin arasında bir yerde asılı olan zamansız mekandır.

6 ay içinde tümüyle tasarlanıp tamamlanan proje, temelde termal SPA bölümünü oluşturan özel terapi odalarının yapımını içermektedir. Yüz-vücut terapilerine ait yedi farklı kabin, Ayurveda için holistik kabinler ve son olarak da seçkin ve özel SPA deneyimleri için SPA Süitleri yer almaktadır.

Yeni SPA Yerleşim Planı

Yeni yerleşim planının gerektirdiği yıkım işlerine olanak tanımak için tüm planın yapısal olarak ele alınması önem taşıyordu. Bu nedenle, üst zeminlerden tüm yükleri absorbe etmek üzere bina içinde ikincil bir çelik yapı oluşturuldu. Özellikle, tüm tasarım, mekanların kompozisyon seçeneklerine "dahil etmeye" karar verdiğimiz yeni yapısal unsurlara cevap verecek niteliktedir. Bununla birlikte, müdahale algısından mümkün olduğunca kaçınılmıştır.

Projede yeni iç yollara adaptasyon sağlamak amacıyla mekansal konfigürasyon tamamen değiştirilmiştir. En önemli müdahale, yeni SPA resepsiyonunun oluşturulması amacıyla kârgir duvarların yıkılması olmuştur. Muhtelif kabinlere uzanan uzun koridor buradan başlamaktadır; uzun bir wenge duvar kaplaması iz bırakan ve büyülü dünyalara açılan kapıları gizlemektedir.

Aslında, her kabini, arka planında tamamen farklı küçük bir dünya olarak algılanması üzere tasarladık. Her mekanda, ziyaretçileri şaşırtan, özenle oluşturulan aydınlatma tasarımı ile de desteklenen atmosfer her daim farklı deneyim ve hisler yaşamayı mümkün kılmaktadır.

Yeni SPA Terapi Odaları

Yüz ve vücut terapilerine ayrılan tüm kabinlerde bizim için ışık teması çok önemliydi. Olası en iyi deneyimleme için, LED ışığının homojen dağılımına imkan tanıyan bir kubbeden oluşan özel bir tavan tasarladık. Özel şekli sayesinde, ışık, oda içine dağılmakta, yatak ve altını sarmalamaktadır.

Geleneksel kabinlere ek olarak, biri Ayurveda terapileri için diğeri de Shiatsu masajları için olmak üzere iki holistik kabinimiz bulunmaktadır. Sedir ağacı aroması ile, primitif ormandaymış gibi kendinizi tamamen doğanın etkisine bırakmanız mümkün kılınmıştır. Öte yandan, iki süit, özel spa deneyimleri sunmaktadır. Onsen Sauna ve küvetli süit, Japon ve Fin kültürünün birleşimini temsil eden bir ortamdır. Hamamlı süit ise Arap dünyasını anımsatmaktadır. Bu iki süit, bir iç geçit ile birbirine bağlanmakta ve buradan da zemin kattan dışarı çıkmak ve termal havuza ulaşmak mümkün olabilmektedir.

Teknik Unsurlar

Projenin bir diğer temel teması da, tüm unsurların tasarım projesinde mükemmel entegrasyonunu temin etmek amacıyla tüm teknisyenlerin sürekli bir araya gelmelerini gerektiren, mekanik ve hidrolik sistemlerdir.

Havalandırma sistemi sayesinde havanın muhtelif kabinlerdeki dağılımı özel kanallar ile yapılmaktadır. Tüm odalarda, iç termohigrometrik şartların bağımsız kontrolü mümkündür. Her bir kabinde bu amaç için özel olarak tasarlanmış özel panel üzerinden seçilebilecek şekilde Sülfür, Salsobromoiodik ve normal su temini bulunmaktadır.

Lucia Magnani Cilt Bakım Terapi Odaları

Bu proje ile, prestijli bir İtalyan cilt bakım kozmetik markası olan Lucia Magnani Skincare''''''''''''''''''''''''''''''''e ait iki güzellik terapi kabini için yeni konsept tasarımı gerçekleştirdik.

Bu proje, yüz ve vücut terapileri için muhtelif kabinli ve özel spa deneyimlemeleri için süitli özgün bir sağlık kaynağı olan Castrocaro’da bulunan ve yenilenen Uzun, Sağlıklı Yaşam ve SPA Merkezi’nin bir parçasıdır.

Bu proje ile Lucia Magnani markası adını ön plana çıkartmaya özel itina gösterdik. Bu, şirketin ayırt edici özellikleri olan en yüksek kaliteli standartları, bilimsel araştırmaları ve güzellik tanımlanması vurgulamak ile mümkündü.

Bu nedenle, ilk olarak, “güzellik” kavramını temsil edecek mekanı elde etmek amacıyla terapi kabinini tasarladık.

Değerli İnce İşçilik Tercihi

Bu kavramı parlak materyallerle ve ince işçilik ile ifade etme yolunu tercih ettik. Duvarlar, türünün en iyisi, güzellik taşı olan Oniks ile kaplıdır. Bu materyal, damarları ile parlaklık ve zenginlik ifadesi vermektedir.

Ayrıca, bir başka güzellik ve zarafet materyali olarak pembe altın metal kullandık. Pembe altın metal aynı zamanda terapilerle sağlanan ulaşılabilir cilt mükemmelliğinin idealizasyonunu da temsil etmektedir.

Özel metal duvar kaplama, yumuşak ve dalgalı bir perdeyi temsil etmekte ve zarafet sunan mekanın estetiğine katkı sağlamaktadır; duvar kaplaması aynı zamanda Lucia Magnani logo ve grafiklerine referansta bulunarak özelleştirilmiştir.

Marka Kimliği ve Ürün İfadesi

Şirketin logo ve kurumsal kimliği ile birlikte tasarlanan tavandan asılı dairesel birimler, ürünler ve ambalajları için vitrin olarak kullanılması amacıyla oluşturulmuştur. LED ışıklı metal üzerine işlenen kelimeler ise kolayca okunabilir olup terapi sırasında müşteriye marka değerini aktarmaktadır.

Ürünlerin sergilenmesi amacıyla, şirketin ​​değerlerini iletmek üzere özel olarak tasarlanmış unsurlar ön plana çıkartılmıştır. Ürünler, havada yüzen ve titreşen özel cam küreler içinde sergilenmektedir; ürün ile cilt hücrelerinin uyumlu titreşiminin sağladığı pozitif enerji temsil edilmiştir.

Bununla birlikte, aynalı duvar, küre sayısını çoğaltan yansımalar yolu ile bu hareket etkisini vurgulamaktadır. Sonuç olarak, aktif cilt hücreleri olarak küreler, Lucia Magnani Cilt bakım ürünlerinin temeli olan sürekli bilimsel araştırma çalışmalarını da ifade etmektedir.

Künye
Proje Yeri: Bolonya , İtalya
Proje Tipi: Diğer Sağlık Yapıları
Proje Tipi Grubu: Sağlık
İşveren: GVM Engineering
Danışman: bbspa&partners s.r.l.
Ana Yüklenici: Stylcasa
Aydınlatma Projesi: iGuzzini, Deltalight , Delightfull , Panzeri
Grafik Tasarım: Glamora, Star Grafic
Statik Projesi: Stylcasa , Ing. Tassinari
Mekanik Projesi: Idrotermica Coop.
Elektrik Projesi: Gruppo Gedi
Tesisat Projesi: Idrotermica Coop.
Çelik Projesi: Stylcasa , Ing. Tassinari
Yangın Tahliye Projesi: Studio Amadio
Yangın Güvenlik Danışmanı: Studio Amadio
Fotoğraf: Federico Dottorini, èdoc architects
Mimari Mesleki Kontrollük: èdoc architects
Şantiye Yöneticisi: Stylcasa
Proje Başlangıç Yılı: 2018
Proje Bitiş Yılı: 2019
İnşaat Başlangıç Yılı: 2019
İnşaat Bitiş Yılı: 2019
Arsa Alanı: 2.800 m2
Toplam İnşaat Alanı: 450 m2

Pin It
Mimarlık Ofisi
Mimar

Hande Yıldız Dottorini

Federico Dottorini